150 de kilograme de cocaină recuperate de poliţişti de pe litoral, după ce barca unor traficanţi s-a răsturnat

De Redactia Observator.
Publicat: 08.04.2019, 22:28.
Actualizat: 08.04.2019, 22:29

Cocaina curge în continuare în valuri la malul mării. Peste 150 de kilograme de droguri extrem de periculoase au recuperat poliţiştii numai în ultimele trei zile. Operaţiunea e una contracronometru. Ofiţerii încearcă să recupereze stupefiantele înainte ca ele să fie vânate de traficanţii români.

Cocaina curge în continuare în valuri la malul mării. Peste 150 de kilograme de droguri extrem de periculoase au recuperat poliţiştii numai în ultimele trei zile. Operaţiunea e una contracronometru. Ofiţerii încearcă să recupereze stupefiantele înainte ca ele să fie vânate de traficanţii români. Jurnaliştii sârbi cred că mafia din fosta Iugoslavie a descoperit o poartă nouă către Europa, Constanţa. Autorităţile de la noi recunosc că sistemul poliţiei de frontieră care ar fi trebuit să identifice bărcile pline cu droguri poate da greş.

Pachetele cu cocaină continuă să eşueze pe ţărm. Sunt pungi de plastic, care poartă un cod şi sunt învelite în veste de salvare. Prima captură de luni a fost la Tuzla.

Jandarmii care patrulează 20 de ore din 24 au găsit pachetul într-o zonă greu accesibilă.

Citește și:

La câţiva kilometri depărtare, alte două pachete au apărut pe nisipul din Eforie şi Agigea.

S-au recuperat peste 150 de kilograme de cocaină de pe litoralul românesc

Pungă cu pungă, poliţiştii ar fi cules în ultima săptămână cam jumătate de tonă de droguri.

Autorităţile încearcă să refacă traseul stupefiantelor. Recunosc însă că sistemul de supraveghere a navelor, care a costat aproape 25 de milioane de euro, poate da rateuri.

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: Sistemul SCOMAR nu poate fi oprit. Există poate situaţii în care nu funcţionează la capacitate maximă

Adrian Popescu, inspector-şef al Poliţiei de Frontieră: Putem discuta despre probleme meteo care ar fi putut duce la imposibilitatea de a asigura detecţia

Marfa ar aparţine unui cartel columbian. Presa internaţională vorbeşte despre doi cetăţeni din fosta Iugoslavie care erau destinatarii transportului.

Traficanţii sud-americani profită de intrarea României în UE

Rutele prin care drogurile ajung în Europa de Vest au fost schimbate în ultimii doi ani. Migraţia ilegală a înăsprit controalele în ţări precum Italia, pe unde traficanţii duceau înainte stupefiantele.

Miloş Lazic, jurnalist sârb: România este în Uniunea Europeană. Este o uşă de intrare în Europa. Traficanţii au descoperit acum un port nou. Este vorba de Constanţa. Acele bărci aduc cocaina de pe navele mari pe coastă. Acum, în Serbia se duce o luptă între clanurile mici ale crimei organizate. Sunt clanuri din Serbia şi Muntenegru. Bănuiesc că situaţia drogurilor din România face parte din afacerea în derulare cu cocaină din America de Sud

Dan Antonescu, fost poliţist criminalist: Traficanţii preferă ruta României. Contează destinaţia, ţările din vest. Aici, în zona balcanilor, se consideră că aceste controale sunt mai uşor de evitat

Fiecare pachet scufundat în Marea Neagră valorează peste 40 de mii de euro. Până acum s-a găsit marfă de peste 300 de milioane de euro.

Doi cărăuşi din Serbia au fost arestaţi

Mai întâi, o şalupă cu peste o tonă a eşuat din cauza furtunii la Sfântul Gheorghe.

Câteva zile mai târziu, marea a început să aducă la ţărm peste 150 de kilograme de cocaină.

Drogurile ar face parte dintr-o a doua barcă scufundată în apropierea litoralului nostru.

Doi suspecţi din Serbia, cel mai probabil cărăuşi, sunt singurii arestaţi în acest caz.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.