Marea Neagră continuă să aducă la mal pachete cu droguri. Alertă maximă pe litoralul românesc (Video)

Publicat: 08.04.2019, 09:34.
Actualizat: 08.04.2019, 09:37

Marea Neagră continuă să aducă la mal colete pline cu droguri. Încă un pachet plin de cocaină a fost găsit, în această dimineaţă, la ieşire din Tuzla spre Costineşti. 

Marea Neagră continuă să aducă la mal colete pline cu droguri. Încă un pachet plin de cocaină a fost găsit, în această dimineaţă, la ieşire din Tuzla spre Costineşti.

131 de kilograme de droguri au fost găsite şi ridicate în ultimele zile de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT, pe litoralul Mării Negre.

Iar căutările de pachete susceptibile de a conţine droguri continuă.

Cel mai recent pachet cu droguri a fost găsit, în această dimineaţă, la ieşire din Tuzla spre Costineşti. Alte colete au fost găsite la Agigea, Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa, zona Pescărie.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachetele pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Pachete cu cocaină, găsite inclusiv pe mare

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat sâmbătă după-amiază, în staţiunea Mamaia, că la aceasta acţiunea participă 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

Georgian Drăgan a menţionat că au fost găsite pachete cu droguri inclusiv pe mare.

“Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră.

S-au folosit, bineînţeles, şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.