Antena Meniu Search
x

COD GALBEN de vreme rea, in toata tara, de vineri pana sambata

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabila de vineri dimineata pana sambata dimineata, atentionand ca in vestul, centrul si nordul tarii vor predomina ninsorile, in sud si sud-est vor fi ploaie si lapovita

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, inainte de intrarea in vigoare a codului galben, incepand de joi, ora 14.00 si pana vineri, la ora 8.00, va ploua in toata tara, iar spre sfarsitul intervalului, in regiunile vestice si nordice ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

"Local se vor cumula cantitati de apa de 20-25 l/mp si izolat 35-40 l/mp, in special in jumatatea de sud a teritoriului", a precizat ANM.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in cursul noptii de joi spre vineri, in sud si sud-vest, unde rafalele vor depasi local 50 - 60 de kilometri pe ora.

Codul galben va intra in vigoare de vineri, ora 08.00 si va fi valabil pana sambata, la aceeasi ora, in toate judetele tarii.

Meteorologii au avertizat ca in vestul, centrul si nordul tarii vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55 - 60 de kilometri pe ora si la munte peste 90 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand temporar zapada.

In sud si sud-est vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, iar rafalele vor depasi local 60 - 70 de kilometri pe ora.

In Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vantul se va intensifica pana la 75 - 80 de kilometri pe ora, iar spre seara si in noaptea de vineri spre sambata va fi viscol.

ANM a precizat ca la sfarsitul saptamanii vremea se va raci accentuat in toate regiunile, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor, cu precadere in nord, nord-est si centru.

Sursa: Antena 3

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » COD GALBEN de vreme rea, in toata tara, de vineri pana sambata