Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cod Portocaliu de caniculă şi temperaturi de peste 40 de grade. Meteorologii anunţă temperaturi extreme până în weekend

După ce primele două lunii ale verii au bătut toate recordurile termice, România intră din nou sub cupola de foc. Este cod portocaliu de caniculă în următoarele două zile. Jumătate de ţară se va topi la peste 40 de grade Celsius. Meterologii nu exclud varianta ca avertizările să fie extinse şi în minivacanţa de Sfânta Maria.

de Redactia Observator

la 13.08.2024 , 20:15

Capitala s-a topit iar astăzi la temperaturi resimţite de peste 40 de grade. termometru rosu

Canicula a transformat mijloacele de transport în cuptoare pe roţi. Într-o filmare primită pe Fii Observator, pasagerii se plâng de căldura sufocantă din maşini. Din cele 911 de autobuze din Bucureşti, 156 nu au aer condiționat. Şi mai mult de jumătate din tramvaie nu au aceste dotări moderne.

Specialiștii averitzează că temperaturile înalte se vor menține până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Vezi și

"Rău de tot, nu mai pot! Cred că sunt peste 40 de grade la soare şi am coborât acum din 137. Fără aer condiţionat e jale. Am coborât, max 2-3", spun călătorii.

Pe acelaşi subiect

Specialiștii averitzează că temperaturile înalte se vor menține până la sfârșitul acestei săptămâni. 

În mijlocul zilei, în aproape toată ţară aerul era irespirabil. termometru roşu S-au resimţie 44 de grade celsius la Calafat, 42 la Târgu Jiu şi la Slatina. Medicii spun că după o vară cu recorduri termice, un nou val de căldură e ca un şoc pentru organism.

"Organismul, la un moment dat, nu mai reuşeşte să facă faţă, să se adapteze temperaturilor crescute. Creşte frecvenţa cardiacă, scade tensiunea, se poate ajunge până la şoc termic. Este o urgenţă medicală se paote ajunge până la comă sau până la deces dacă nu se intervine", spune Flavia Vasile, medic.

Căldura afectează şi animalele sălbatice de la grădina zoologică

Căldura afectează şi animalele sălbatice de la grădina zoologică. La Craiova îngrijitorii au luat măsuri speciale. Până joi sudul ţării rămâne sub avertizare de temperaturi extreme. 

"Vorbim de temperaturi de peste 38 40 de grade prin regiunile vestice şi sud vestice. De mâine încolo, codul se va restrânge. Vom rămâne cu vestul şi sud vestul acolo unde temperaturile de 38-40 se vor menține. Şi pentru luna august, dar şi pentru început de septembrie, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât ar fi normal", Iris Răducanu, meteorolog ANM.

Căldura şi seceta ne lasă şi fără rezerve de apă. Toate apele curgătoare din ţară au nivelurile mai mici de jumătate faţă de cele normale la mijloc de august. Şi Dunărea este într-o continuă scădere. La vărsare, la Tulcea adâncimea fluviului a ajuns la aproximativ jumătate de metru. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Cod Portocaliu de caniculă şi temperaturi de peste 40 de grade. Meteorologii anunţă temperaturi extreme până în weekend