Meniu
Search
x

Vântul de cod roşu şi fenomenele meteo extreme au băgat mai mulţi români în spital (Video)

Vânt cu puterea unui uragan, copaci smulşi din rădăcini şi bucăţi de tencuială aruncate peste oameni. Mai mulţi români au fost răniţi în ultimele ore de vremea de cod roşu. Prăpăd a fost şi pe şosele. Unde nu a nins, a căzut grindina ori s-au format furtuni de praf. 

De Redactia Observator la 24.02.2020, 20:49
Vezi și
  • Codul roşu de vânt puternic şi fenomene meteo extreme a băgat mai mulţi români în spital
  • Vântul puternic a produs pagube semnificative, mai multe masini fiind distruse

Vânt cu puterea unui uragan, copaci smulşi din rădăcini şi bucăţi de tencuială aruncate peste oameni. Mai mulţi români au fost răniţi în ultimele ore de vremea de cod roşu. Prăpăd a fost şi pe şosele. Unde nu a nins, a căzut grindina ori s-au format furtuni de praf. 

Foliile care acoperă aceste sere din Suceava dispar bucată cu bucată. Vijelia a măturat azi toată Moldova şi a doborât linii de înaltă tensiune. Peste 6.000 de case au rămas fără curent.

Vântul care a lovit şi cu 100 de kilometri pe oră a smuls şi tencuiala de pe un bloc din oraşul Lupeni. Două adolescente şi o femeie au fost rănite. 

În Târgu Neamţ, o femeie de 56 de ani a ajuns la spital, după ce creanga unui copac de câteva sute de kilograme s-a prăbuşit peste ea.

14 judeţe au fost astăzi sub cod roşu de vânt puternic. La munte, vântul a bătut în rafale care au ajuns şi la 180 de kilometri la oră, adică puterea unui uragan.

La Rânca, containere întregi au fost luate pe sus. 

În timp ce la Predeal, pârtiile s-au închis pentru ca salvamontiştii să poată curăţa brazii prăbuşiţi în calea schiorilor.

Vremea de cod roşu a făcut ravagii şi în Braşov. Izolaţia unui bloc s-a desprins în întregime şi a distrus două automobile.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov: Acţiunile de intervenţie sunt într-o continuă dinamică. Aproape toate efectivele din municipiul Braşov se află pe teren 

În Ploieşti, bucăţi de tencuială desprinse de pe un bloc s-au prăbuşit peste o femeie de 80 de ani, care a ajuns la spital. Ca măsură de precauţie, pompierii s-au asigurat că toţi locatarii care vor să intre în clădire poartă cască de protecţie. 

Vântul a pus şi copacii la pământ. Un brad de mari dimensiuni a fost smuls din curtea unei biserici şi a lovit faţada Colegiului Mihai Viteazul, din Ploieşti. 

Ion Oprescu, director adjunct Colegiul Mihai Viteazul Ploieşti: Au căzut efectiv în curtea şcolii şi puteau să accidenteze un elev

Jumătate de ţară s-a aflat, azi, şi sub cod portocaliu de vânt. 

Între Sibiu şi Deva, şoferii au avut parte şi de grindină, pe lângă vântul extrem.

În Galaţi, în schimb, rafalele de peste 80 de kilometri la oră au adus o furtună de praf care a redus vizibilitatea pe drumuri aproape de zero.

Vijelia care a măturat România vine după ce furtuna Yulia a făcut ravagii, zilele trecute, în Germania, Olanda şi Cehia.

În România, de mâine, vântul se domoleşte. Şi vor fi temperaturi pozitive inclusiv noaptea.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Vântul de cod roşu şi fenomenele meteo extreme au băgat mai mulţi români în spital (Video)