Antena Meniu Search
x

Zeci de localităţi inundate, după ce s-au dat 7 coduri roşii în două ore (Video)

Şapte coduri roşii, în mai puţin de două ore! Este bilanţul unei zile în care vremea la extreme a provocat din nou dezastru. Grindina şi ploile torenţiale au lovit Moldova şi Transilvania, iar inundaţiile de cod roşu au dat alarma în Iaşi şi Timiş.

de Redactia Observator

la 07.06.2019, 19:39

Vezi și

Şapte coduri roşii, în mai puţin de două ore! Este bilanţul unei zile în care vremea la extreme a provocat din nou dezastru. Grindina şi ploile torenţiale au lovit Moldova şi Transilvania, iar inundaţiile de cod roşu au dat alarma în Iaşi şi Timiş. Sunt fenomene la care trebuie să ne aşteptăm şi în următoarele luni, avertizează meteorologii, care anunţă o vară a extremelor, cu valuri de căldură anormală, dar şi furtuni violente. 

Nu a fost zi, în ultimele două săptămâni, fără un cod de vreme extremă. Grindina şi inundaţiile au făcut ravagii şi în ultimele 24 de ore. 

36 de judeţe au fost vineri sub cod galben de furtună

Peste 260 de oameni au fost evacuaţi din calea viiturilor care au luat maşini pe sus şi au dărâmat case. 

În Bihor, pompierii au patrulat toată noaptea prin localităţile inundate şi au salvat 25 de oameni care rămăseseră izolaţi. Printre ei şi copii.

La lumina zilei, oamenii au văzut cu groază că tot ce aveau a fost distrus.

Un localnic spune, printre lacrimi, că "porcii sunt în apă, sunt în apă şi acum. Ce să fac? Găinile le-am dus de aici".

Apele s-au revărsat şi în Iaşi şi au înecat localităţi întregi, după o noapte în care a fost în vigoare codul roşu de inundaţii. 

Viiturile au lovit din senin în Botoşani, unde un bărbat s-a răsturnat cu tractorul în mijlocul şuvoaielor. Pompierii au folosit o barcă pneumatică pentru a-l aduce la ambulanţă.

Ploile au continuat să cadă, astăzi, în 36 de judeţe, care au fost sub cod galben. 

Fenomenele meteorologice violente care lovesc din senin şi care lasă în urmă pagube însemnate au devenit norma, în acest început de vară. Este un tipar care ne învaţă că vremea se poate schimba de la o extremă la alta în doar câteva minute, aşa că trebuie să fim mereu în alertă. 

Mai ales că şi ultimele trei săptămâni din iunie vor fi la fel de instabile, avertizează meteorlogii. Vom trăi valuri de căldură anormală, întrerupte brusc de ploi torenţiale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt extreme ale vremii pe care le-am experimentat şi anul trecut, când furtunile şi ploile torenţiale s-au ţinut lanţ în prima parte a verii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Zeci de localităţi inundate, după ce s-au dat 7 coduri roşii în două ore (Video)