Antena Meniu Search
x

Curs valutar

250.000€ pentru viaţa lui Marian. Compania OMV Petrom, condamnată pentru ucidere din culpă

Judecătoria Ploieşti a condamnat compania OMV Petrom pentru ucidere din culpă, în cazul lui Marian Furcelea, băiatul de 9 ani care a murit în anul 2014, lângă sonda de exploatare Ariceştii Rahtivani.

de Alin Tarnovschi

la 03.09.2019 , 11:34

Compania OMV Petrom, condamnată pentru moartea lui Marian Furcelea Compania OMV Petrom, condamnată pentru moartea lui Marian Furcelea - Arhivă

Judecătoria Ploieşti a condamnat compania OMV Petrom pentru ucidere din culpă, în cazul lui Marian Furcelea, băiatul de 9 ani care a murit în anul 2014, lângă sonda de exploatare Ariceştii Rahtivani.

Marian Furcelea şi-a găsit sfârşitul lângă sonda de exploatare a companiei petroliere, după ce s-a intoxicat cu gazele emanate în atmosferă de sonda de exploatare.

Luni, 2 septembrie 2019, Judecătoria Ploieşti a decis să condamne compania OMV Petrom pentru ucidere din culpă, însă decizia nu este definitivă.

Articolul continuă după reclamă

Părinţii lui Marian au cerut în instanţă despăgubiri în valoare de nouă milioane de euro, însă Judecătoria Ploieşti a decis să sumele sunt prea mari.

Pe acelaşi subiect

Astfel, compania a fost condamnată la plata unei amenzi penale în valaore de un milion de lei.

De asemenea, OMV Petrom trebuie să achite familiei lui Marian daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Compania OMV Petrom, condamnată pentru moartea lui Marian

"Condamnă pe inculpata S.C. OMV. Petrom S.A (...) la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000.000 lei (250 de zile amenda, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 4000 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (...)

Admite în parte actiunea civilă formulată de părţile civile si obligă inculpata S.C. OMV. Petrom S.A la plata de despăgubiri civile către părţile civile astfel:

– către partea civilă FURCELEA CONSTANTIN CRISTIAN, (având calitate de tată al defunctului), la plata sumei de 50.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA ELENA, (având calitate de mamă a defunctului), la plata sumei de 50.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA VIOLETA, (având calitate de sora a defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA ANTONIA NICOLETA,( având calitate de sora a defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA MIHAI ALEXANDRU, (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA ADRIAN CONSTANTIN, (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii;

– către partea civilă FURCELEA CATALIN COSMIN, (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plății. (…) Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.09.2019", se arată în decizia luată de Judecătoria Ploieşti, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Marian a murit lângă sonda de exploatare a OMV Petrom

Marian Furcelea avea numai nouă ani atunci când şi-a pierdut viaţa.

Copilul locuia alături de părinţi şi de fraţi în comuna Ariceştii Rahtivani din Prahova.

În februarie 2014, Marian se întorcea de la şcoală şi a trecut pe la mama sa, care lucra cu ziua în curtea unor oameni din sat.

Femeia i-a dat copilului o pungă în care se aflau mai multe perechi de pantofi şi pe care i-a primit de la cei la care muncea.

Curios, Marian a încercat să probeze încălţămintea pe drum spre casă. S-a oprit în dreptul sondei de exploatare şi s-a aşezat pe gard, iar după câteva zeci de secunde s-a intoxicat şi a murit.

Medicii legişti au decis după efectuarea necropsiei că moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenite în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » 250.000€ pentru viaţa lui Marian. Compania OMV Petrom, condamnată pentru ucidere din culpă