Antena Meniu Search
x

Companiile aeriene anunţă pierderi de miliarde de dolari, din cauza coronavirusului

Coronavirusul ţine avioanele la sol! Companiile aeriene din România au anulat sute de zboruri către Italia. Ca să vă faceţi o idee, un singur operator a renunţat la 60 la sută din curse. Pierderile în industrie sunt uriaşe, de ordinul miliardelor de dolari.

De Raluca Măndoiu la 05.03.2020, 19:52
Vezi și
  • Companiile aeriene anunţă pierderi de miliarde de dolari din cauza coronavirusului
  • Sute de zboruri dinspre România spre Italia au fost anulate

Coronavirusul ţine avioanele la sol! Companiile aeriene din România au anulat sute de zboruri către Italia. Ca să vă faceţi o idee, un singur operator a renunţat la 60 la sută din curse. Pierderile în industrie sunt uriaşe, de ordinul miliardelor de dolari.

De frică, mii de români şi-au anulat concediile deja plătite, iar companiile aeriene şi hotelurile s-au trezit cu locurile goale peste noapte. 

Teodor Călimănescu, managerul unei agenţii de turism: Oamenii într-adevăr întreabă, sunt preocupaţi. E normal să fie aşa, mai ales familiile cu copii. Pentru zonele cu grad de risc, nu numai că nu mai organizăm, dar chiar se returnează sumele încasate

Marii operatori aerieni au fost obligaţi să ia măsuri pentru a nu zbura cu avioanele goale. Aşa se face că Wizz Air a renunţat la 60% din cursele din România spre Italia până la începutul lunii aprilie. Compania Ryan Air are cu 25% mai puţine zboruri spre această destinaţie, iar Blue Air anunţă că a redus semnificativ zborurile către peninsulă.

Şi compania TAROM a anulat mai multe zboruri spre şi dinspre Roma.

George Barbu, reprezentant TAROM: Au fost anulate de la începutul anului 10 curse, din cauza numărului foarte mic de pasageri. Pasagerii care fac cerere primesc un voucher pe care îl vor putea folosi pentru o călătorie ulterioară 

Andra Marinescu s-a trezit cu vacanţa în aer. Pe 25 martie urma să călătorească la Napoli, dar cursele dus-întors au fost anulate.

Andra Marinescu, turistă: Erau planurile pentru o vacanţă pe care mi-o doream de ziua mea. Mi-au dat câteva posibilităţi, să-mi returneze banii pe bilete ori să-mi aleg altă destinaţie, eventual tot Italia

Nu numai turiştii au refuzat călătoriile spre anumite destinaţii, ci şi personalul de bord. 

Răzvan Pascu, consultant marketing turistic: Aici aş aminti exemplul unor companii din zona golfului, unde personalul aproape că a intrat în grevă pentru că nu mai voia să zbore spre China. Sunt multe companii de linie din toată lumea care şi-au anulat zborurile către Italia, inclusiv zboruri către Statele Unite

Deşi companiile aeriene au redus preţurile, numai în ultima săptămână vânzările de bilete au scăzut cu 30%. Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile avertizează că pierderile companiilor vor fi de cinci miliarde de dolari, la nivel mondial.   

Pentru transporatorul aerian Flybe, epidemia de coronavirus a avut un impact puternic. Compania a intrat în faliment, iar 2.000 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Pasagerii care s-au îmbarcat ieri la Glasgow, cu destinația Birmingham, au trebuit să debarce pentru că zborul a fost anulat.

Afectaţi sunt şi operatorii de turism din Italia. 90% din rezervările făcute în Roma, pentru luna martie, au fost anulate, iar în Sicilia, 80% dintre ele.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Companiile aeriene anunţă pierderi de miliarde de dolari, din cauza coronavirusului