Antena Meniu Search
x

Concert in pestera Bolii din Valea Jiului

Pestera Bolii din Valea Jiului s-a transformat pentru cateva ore in sala de concert. Diferite coruri, dar si formatii de muzica populara i-au incantat pe turistii veniti sa admire minunile de sub pamant

Accesul a fost liber, iar turistii au fost fermecati de acustica divina a pesterii. Vocile cristaline ale copiilor, acompaniate de murmurul pesterii, i-au lasat fara cuvinte pe spectatori. “Este a sasea manifestare in pestera si, ca de obicei, am incercat sa aducem cele trei biserici impreuna,  ortodoxa, catolica si germana “, a explicat Imre Szukanek, presedinte “Petro Aqua”.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia „Petro Aqua" Petrosani, care are in custodie pestera. “Consider ca prin pastrarea traditiilor, prin pastrarea obiceiurilor, prin a face aceste lucruri deosebite se va auzi tot mai mult de Valea Jiului si de ce nu, prin acest fel vom si atrage turisti in Valea Jiului”, a declarat Emil Parau, organizator.

Inca din perioada interbelica in Pestera Bolii, aflata la sase kilometri de Petrosani, au fost organizate concerte. Dupa zeci de ani in care a fost lasata in paragina, Pestera Bolii, care face parte din rezervatia Gradistea Muncelului, a fost redeschisa pentru turisti. Aici au fost filmate si scene din filmul „Legenda nibelungilor”.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Concert in pestera Bolii din Valea Jiului