Eveniment

Între 26 și 29 mai, cercetători de pe 6 continente dezbat la București despre construcțiile viitorului, la CLIMA 2019

De Redactia Observator. Publicat pe 16.05.2019 la 13:43 Actualizat pe 16.05.2019 la 17:13

Congresul internațional CLIMA 2019 este cel mai mare eveniment european dedicat proiectării construcțiilor viitorului. Este pentru prima oară în ultimii 25 de ani când o țară sud-est europeană găzduiește acest Congres și o premieră absolută pentru țara noastră.

Ediția de la București a congresului CLIMA 2019

Congresul CLIMA 2019 se va desfășura la București

CLIMA

Congresul internațional CLIMA 2019 este cel mai mare eveniment european dedicat proiectării construcțiilor viitorului. Este pentru prima oară în ultimii 25 de ani când o țară sud-est europeană găzduiește acest Congres și o premieră absolută pentru țara noastră. Pentru organizarea celei de a XIII-a ediții a congresului mondial CLIMA (2019), România a concurat cu mai multe state europene, ajungând în final să câștige și să aducă acest eveniment de marcă la București. Ediția de la București, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Academiei Române, are drept temă „Mediul construit în fața provocărilor aduse de schimbările climatice” („Built Environment Facing Climate Change”). Mai bine de 1000 de participanți din peste 40 de țări și 6 continente / Peste 70 de sesiuni de prezentări, concursuri studențești, cursuri, workshop-uri și o amplă expoziție – timp de 4 zile, la Biblioteca Națională a României. Programul complet, pe www.clima2019.org.

Luna aceasta, Bucureștiul este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente europene dedicate construcțiilor și instalațiilor viitorului: CLIMA 2019, un congres axat pe subiecte precum sisteme și echipamente de instalații pentru clădiri inteligente și eficiente energetic, clădiri pasive și surse de energie regenerabilă, sisteme urbane integrate de management energetic, confort în clădiri și în alte medii artificiale de locuit, într-un climat exterior potrivnic. Evenimentul reunește peste 1000 de participanți din peste 40 de țări și 6 continente: Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord și America de Sud.

Faptul că Bucureștiul este gazda acestui eveniment reprezintă o premieră a ultimilor 25 de ani, România fiind prima țară sud-est europeană care găzduiește congresul. Pentru organizarea celei de a XIII-a ediții a CLIMA (2019), România a concurat cu mai multe state europene, ajungând în finală să câștige organizarea congresului.

Dedicat specialiștilor în ingineria instalațiilor pentru clădiri, auditorilor energetici, evaluatorilor de clădiri ”verzi” dar și celor preocupați de teme „la zi” cu privire la asigurarea confortului și siguranței din clădirile viitorului (arhitecți, urbaniști, specialiști în ecologie sau în politici de sănătate publică), Congresul CLIMA 2019 reprezintă o excelentă platformă de conectare a cercetărilor științifice cu practica profesională.

„Temperatura medie a suprafeței Pământului a crescut cu aproximativ 0,9 grade Celsius după mijlocul secolului XIX, o schimbare cauzată mai ales de creșterea nivelului de dioxid de carbon și a altor emisii poluante produse de om. Nivelul de încălzire globală a crescut mai ales în ultimii 35 de ani, cinci dintre anii cu temperaturi-record înregistrându-se după 2010. Numărul dezastrelor naturale a crescut înspăimântător în ultima jumătate de secol, iar lista dezastrelor este completată de subțierea accelerată a grosimii ghețarilor din Oceanul Arctic și de creșterea, cu aproximativ 30%, a acidității apelor oceanice, precum și de creșterea nivelului mărilor, cu circa 20 de centimetri, în același interval de timp. 97% dintre cercetătorii susțin că toate aceste schimbări climatice din ultimul secol au drept cauze activitățile omului. La ediția din acest an a Congresului CLIMA încercăm să investigăm modificările pe care trebuie să le operăm asupra clădirilor pentru a contracara schimbările climatice, cauzate în mare măsură și de construcții – sfera care presupune cel mai mare consum de energie, comparativ cu alte domenii economice: transporturi, industrie, agricultură”, a declarat Directorul General CLIMA 2019, Cătălin Lungu, Conf.Univ.Dr.ing. la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Structura programului celor patru zile de congres este una extrem de diversă: de la sesiuni plenare de prezentare având drept speakeri personalități din întreaga lume, la sesiuni tehnice și științifice cu prezentări ale celor mai recente proiecte de cercetare, inovare și dezvoltare din domeniul confortului din clădiri, o expoziție de postere cu scurte comunicări pe tema unor aplicații privind schimbările climatice și mediul construit, până la seminarii tehnice și științifice pe teme legate de tehnologii prezente și viitoare în mediul construit și forumuri de discuții pe subiecte legate de acest subiect, ținând cont de schimbările climatice.

Programul este completat de o amplă expoziție, în care companiile din domeniu ​le prezintă participanților​ ​​produsele lor emblematice. Expoziția reprezintă o excelentă ocazie ​pentru antreprenorii din domeniu ​de a ​concretiza preocuparea ​lor pentru durabilitatea mediului înconjurător​, dincolo de angajament​ele​ etic​e​​: o oportunitate de afaceri concretă, predispusă la perspective interesante de dezvoltare în viitorul apropiat​ și încă o ocazie de a schimba cunoștințe și idei inovatoare într-un cadru profesionist și specializat​.

Și tinerii cercetători își găsesc loc în programul conferinței: organizatorii au pregătit o serie de concursuri dedicate studenților, pentru a le evidenția preocupările științifice și a le face cunoscute talentele tehnice.

Lista participanților la CLIMA 2019 reunește nume de primă mărime ale scenei științifice internaționale, între care și doi specialiști de origine română care au cunoscut succesul în plan internațional: Cătălina Turcu – profesor asociat al The Bartlett, University College London – va deschide seria conferințelor, iar Ovidiu Noran – cercetător în cadrul Griffith University Australia – o va închide. Lor li se alătură șapte importanți cercetători din: Japonia – Profesorul Shin-ichi Tanabe, Department of Architecture, Waseda University, Statele Unite ale Americii – Dr. Hui Zhang, cercetător la Berkeley University și Profesorul William Bahnfleth, Penn State University, Franța – Profesorul Francis Allard, Université de la Rochelle, Danemarca – Profesorul Bjarne W. Olesen, DTU Department of Civil Engineering, Germania – Werner Luthsch, Președintele EURO HEAT AND POWER și Finlanda – Mika Hattunen, Președintele Grupului HALTON.

Programul complet al evenimentului, pe www.clima2019.ro. Accesul se face pe bază de înregistrare online la adresa https://www.clima2019.org/registration-fees/.

CLIMA 2019 este un eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Academiei Române.

Organizatorii CLIMA 2019:

REHVA – Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning (HVAC) Associations(www.rehva.eu) – este organizația profesională pan-europeană dedicată îmbunătățirii sănătății, confortului și eficienței energetice în clădiri, reprezentând o rețea de peste 120000 de ingineri din 28 de țări. Proiectele REHVA sunt susținute si de peste 40 de companii reprezentative în domeniu. REHVA are acorduri cu organizații similare din SUA, India, China, Japonia, Coreea, Brazilia, Iran etc. fiind una dintre principalele asociatii profesionale care interactioneaza direct cu membrii Directiilor Tehnice ale Comisiei si Parlamentului European in vederea elaborarii directivelor si regulamentelor in domeniile mediului construit.

AIIR – Asociația Inginerilor de Instalații din România – este o asociație profesională cu peste 1700 de membrii persoane fizice, ingineri si arhitecți si cca 50 de companii-membrii persoane juridice. Fiind una dintre cele mai vechi ONG-uri din Romania (52 de ani), a organizat 53 de congrese naționale și peste 110 conferințe regionale și simpozioane. De-a lungul desfasurarii activitatii AIIR au fost elaborate în total 200 de volume cupeste 9500 de articole științifice și tehnice. România este membru REHVA din 1985. AIIR este, de asemenea, unul dintre fondatorii principali ai ASHRAE Chapter Danube (American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers). AIIR a semnat un memorandum de cooperare cu majoritatea asociațiilor profesionale din domeniul construcțiilor din România și cu unele asociații europene similare.

UTCB – Universitatea Tehnică de Construcții București – este o universitate care formează specialiști cu studii superioare în domeniul ingineriei civile, construcții, instalații, inginerie mecanică/tehnologică, echipamente și mașini, ingineria mediului, inginerie geodezică. Cu o bogată tradiție de peste 200 de ani și cadre didactice remarcabile, universitatea este acreditată pentru toate ciclurile de învățământ superior - licență, master și doctorat. În prezent, există peste 6.000 de studenți pentru primele două cicluri și peste 600 de doctoranzi. Personalul didactic cuprinde aproximativ 400 membri, angajați în cercetare, proiectare și activități de consultanță, care contribuie direct la oferirea de cunoștințe în domeniu precum și la finanțarea programelor de dezvoltare.

Sponsori:

Diamond sponsors: Daikin Europe, Imtech Belgium, P.A.B. ROMANIA, Construcții Erbașu

Emerald sponsors: Eurovent Certita Certfication, AMTEH INTERNATIONAL, Halton

Ruby sponsors: BELIMO, ACI CLUJ, AF Consulting, Doset Impex, Vitastal Consulting

Parteneri principali: Academia Oamenilor de Știință din România, Asociația Generală a Frigotehniștilor din România, ASRO – Organismul Național de Standardizare, Ordinul Auditorilor Energetici din România, FPSC – Federația Patronajelor Societăților de Construcții, ARACO – Asociația Română a Antreprenorilor în Construcții

Parteneri din sfera academică: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea POLITEHNICA Timișoara, Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica din București

Parteneri internaționali: AICVF (Franța), TTMD (Turcia), AICARR (Italia), VDI (Germania), CIBSE (Marea Britanie), SHASE (Japonia), CCHVAC (China), ASHRAE (SUA), ISHRAE (India), SAREK (Coreea)

Parteneri media: REHVA European HVAC Journal, ASHRAE Journal, MATRIX ROM, Agenda Construcțiilor, Instal News, Arena Construcțiilor, Electricianul, ENERGYNOMIX, IBC FOCUS, Easy Engineering, Univers Ingineresc, ibuild.info, ProIDEA, Revista de Instalații.

În articolul

Între 26 și 29 mai, cercetători de pe 6 continente dezbat la București despre construcțiile viitorului, la CLIMA 2019

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Social • la 09:48

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care locuia de 5 ani într-un cort pe Dealul Melcilor

  • Bărbatul de 64 de ani nu are niciun venit, deși a muncit într-o uzină din Brașov și în domeniul construcțiilor.
  • Omul a ajuns într-un centru pentru persoane fără adăpost și nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă.
Eveniment • la 08:58

Aglomeraţie pe drumul spre mare. Se circulă în coloană în zona lucrărilor la autostradă

  • Centrul Infotrafic anunță valori de trafic în creștere pe A2, pe sensul spre litoral.
  • În zona lucrărilor la carosabil se circulă în coloană.
Extern • la 08:11

Franța anunță că l-a ucis pe liderul Al-Qaeda din nordul Africii

  • Algerianul Abdelmalek Droukdel a fost ucis în nordul țării Mali.
  • În 2012, el a fost condamnat în lipsă la moarte de un tribunal din Algeria după trei atacuri cu bombă.
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe a1.ro

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

recomandare pe a1.ro

Maria, prima persoană din lume care a murit într-un accident auto! ”Îi țâșnea sânge din urechi!” Sunt 151 de ani de-atunci

recomandare pe spynews.ro

Bodo de la Proconsul a făcut infarct! În ce stare se află acum solistul

recomandare pe spynews.ro

Ultimii condamnați la moarte din Europa și povestea lor halucinantă! Inculpații sunt frați iar familia lor nu știe când, cum și unde vor fi executați

recomandare pe antenasport.ro

Copilul căruia planetele i-au spus că vine Coronavirusul șochează. O nouă ”nenorocire” va lovi omenirea în decembrie 2020

recomandare pe antenasport.ro

Apel disperat pentru salvarea celor doi fraţi condamnaţi la moarte. Care sunt şansele să scape de pedeapsa capitală

recomandare pe antenaplay.ro

Observator 12

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

Zodiile care își găsesc perechea până la finalul lui 2020

recomandare pe antena3.ro

Două tinere drogate, accident în București: 'Dacă nu plecăm în 3 minute, sunați la Poliție'

recomandare pe cars.ro

Zece motive pentru care esti respins la ITP

recomandare pe playtech.ro

Cum va fi vremea în weekend. Când scăpăm de frig și ploi. Anunțul ANM

recomandare pe jurnalul.ro

Iohannis repornește economia cu o parcare de 1 milion, la Cotroceni

recomandare pe jurnalul.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Anunțuri Lajumate.ro

Bmw x1 sdrive

  • Autoturisme Brasov Brasov

Cherestea Rasinoase grinzi capriori sipca pazie etc

  • Renovari Constructii Bricolaj Bucuresti Bucuresti Ilfov

Bratara cu diamante negre si albe model Tennis

  • Accesorii Bijuterii Timisoara Timis
Vezi Anunțuri