Antena Meniu Search
x

Video Consumatorii de droguri fac legea în jurul Palatului Parlamentului. Locuitorii din zonă se tem pentru siguranţa lor. "Merg cu spray cu piper"

Drogaţii fac legea în jurul Palatului Parlamentului. Se injectează în scările de bloc, sparg interfoanele şi bat la uşi. Un bărbat a fost atacat cu o şurubelniţă. Exasperaţi, mai mulţi locatari din zona Unirii strâng probe video şi vor să trimită o petiţie către autorităţi pentru a nu le mai fi teamă să iasă din casă. 

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 20:17

Vezi și

"Bună dimineaţa! Ce faci aici?"

"Încercam să..." 

"Încercai să ce?" 

"Să dorm." 

Pe acelaşi subiect

"Ai consumat ceva? Vorbeşti un pic cu noi, poţi să vorbeşti?" 

"Paaa!" 

"Ai consumat ceva?"

 "Paaaa!"

În centrul capitalei, între Curtea de Apel şi până la Palatul Parlamentului, te loveşti la tot pasul de astfel de scene, ziua în amiaza mare. Zona a devenit locul frecventat de drogaţii din Bucureşti. 

Locuitor: "Toată zona este împânzită de punguţe în care stau substanţe, de brichete dar şi de dispozitive pe care aceşti oameni le folosesc pentru a trage substanţele."

Trecătorii evită cât pot zona, însă cei care locuiesc aici sunt terorizaţi în fiecare zi. Şi noapte. În imaginile de pe camerele de supraveghere se văd mai multe persoane care sparg interfoanele, intră în scările de bloc, consumă diverse substanţe şi chiar fac sex pe holurile clădirilor. 

"După cum vedeţi avem folii, în care vă povesteam că se consumă acest drog de mare risc şi efectiv aici îi prindem, este un cuibar pe care-l folosesc pentru toate mizeriile. Am prins diverşi indivizi, de la îmbrăcaţi precar, la indivizi îmbrăcaţi impecabil." 

Locuitorii sunt atacaţi chiar aproape de propriile locuinţe

Sorin Stoicescu, fostul șef al Aviației Civile din România, locuieşte într-unul dintre blocuri şi spune că recent a văzut moartea cu ochii.

Sorin Stoicescu: "Eram la ultimul etaj în dreptul uşii şi în faţa mea era un individ din ăsta care la un moment dat a scos o şurubelniţă din buzunar şi a vrut să o înfigă în mine. M-am ferit, şurubelniţa s-a înfipt în uşă, l-am lovit şi a fugit.Sunt obligat să merg la mine cu spraz cu piper"

Oamenii se tem să mai iasă din case şi nu-şi mai lasă nici copiii afară.

"Suntem abandonaţi de tot ce înseamnă autorităţi, de stat. Toţi oamenii ăştia devin pericol public, agresivi, nu le pasă de nimic." 

După ce au făcut mai multe plângeri la poliţie, care s-au plimbat de la o secţie la alta, îşi încearcă norocul şi la autorităţile centrale. 15 asociaţii de proprietari au semnat o petiţie, la care vor să ataşeze şi probe video.

Robert Şerban, iniţiator petiţie: "Solicităm tuturor autorităţilor să vină să-şi facă treaba în zona Unirii pentru că nu se mai poate aşa, pur şi simplu nu mai putem trăi."

Poliţiştii spun că fac acţiuni în zonă şi de la începutul anului au confiscat peste 1.500 de pliculeţe cu substanţe psihoactive. 

Crina Eşanu, Poliţia Capitalei: "Numai în lunile iulie şi august, poliţiştii Secţiei 14, în zona centrală a Municipiului Bucureşti, au depistat 22 de persoane care deţineau asupra lor substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive." 

Şi Agenţia Naţională Antidrog a adunat în mai multe rânduri consumatorii de droguri de la Unirii, iar pe unii chiar i-a trimis în judeţele de baştină. În câteva zile, însă, revin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Consumatorii de droguri fac legea în jurul Palatului Parlamentului. Locuitorii din zonă se tem pentru siguranţa lor. "Merg cu spray cu piper"