Antena Meniu Search
x

Video Controversă majoră în cazul Culiţă Sterp, care a băut şi a făcut accident. Cum i-ar fi ieşit alcoolemia sub limita penală de 0.8

Cântăreţul de muzică de petrecere Culiţă Sterp este liber să îşi cânte ghinionul. Reţinut aseară, a aflat că judecătorii nu îl consideră pericol public. Va fi anchetat în libertate pentru că a trecut pe roşu şi a provocat un accident de circulaţie grav, în timp ce fugea de poliţiştii care îl urmăreau pentru că depăşise viteza legală. A scăpat şi de dosarul penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice - avea alcoolemia la limită. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.11.2022, 19:21

Vezi și

Reporter: Îţi pare rău pentru ce s-a întâmplat? 

De ce-ai fugit de la faţa locului? 

După o noapte în arest, Culiţă Sterp a ajuns astăzi în faţa magistraţilor. O oră şi jumătate mai târziu era din nou un om liber. Judecătorii au decis că pentru acuzaţiile de vătămare corporală din culpă şi fuga de la locul accidentului, se impun 60 de zile de control judiciar.

Reporter: De ce ai urcat la volan dacă ai băut?

Pe acelaşi subiect

Culiţă a scăpat cu o amendă de 1.885 de lei

Culiţă a scăpat tot cu o amendă contravenţională de 1.885 de lei pentru că a condus cu mult peste limita de viteză şi nu a oprit la somaţia poliţiştilor.

În aceeaşi noapte în care a provocat accidentul, doar cu câteva minute înainte, radarul l-a prins pe Culiţă cu o viteză de 96 de kilometri pe oră în oraş, aproape dublu faţă de limită. Agenţii i-au făcut semn să oprească, dar el a accelerat, a trecut pe roşu într-o intersecţie şi a spulberat un Logan care trecea pe verde.

Cântăreţul de muzică de petrecere nu a vrut să dea ochii cu presa astăzi. Culiţă şi-a ascuns chipul sub o mască şi a tras gluga haoracului cât a putut de mult. Şi-a ferit privirea de reporteri şi a ignorat întrebările. 

Reporteri: De ce-ai fugit de la faţa locului?

Câteva declaraţii... Culiţă... câteva declaraţii. 

Probele de sânge au indicat o alcoolemie de 0.71

Culiţă Sterp a scăpat de dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului pentru că probele de sânge au indicat alcoolemie 0.71. A fost oricum la limită. De la 0.8 în sus infracţiunea devine faptă penală.

Alex Prunean, reporter Observator: 40 de minute le-a luat poliţiştilor să îl găsească pe cântăreţ pe şantierul acestui parc, dar au mai trecut alte încă cel puţin 20 până când a ajuns la spital pentru probe de sânge. În tot acest timp, alcoolemia îi era în scădere, până puţin sub limita unei fapte penale.

Corpurile noastre metabolizează alcoolul cu o rată de 16 mg alcool la 100 ml sânge pe oră. De exemplu, o persoană cu alcoolemie 1,6 va ajunge la concentraţie 0 a alcoolului în sânge după 10 ore.

Pe baza acestui algoritm, poliţiştii pot cere să fie calculată concentraţia pe care o avea în sânge şoferul la momentul accidentului, nu când i s-au prelevat probele. În cazul lui Culiţă, agenţii din Cluj-Napoca n-au cerut. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Consider că au acţionat gradual, corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor au luat măsura cea mai dură: reţinerea pentru 24 de ore. 

De altfel, Culiţă Sterp a susţinut în faţa anchetatorilor că a băut cu o seară înainte de accident. Se întorcea de la filmările pentru un nou videoclip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Controversă majoră în cazul Culiţă Sterp, care a băut şi a făcut accident. Cum i-ar fi ieşit alcoolemia sub limita penală de 0.8