Antena Meniu Search
x

Controverse după experimentul Europol. Autorităţile critică demersul şefului sindicatului: Nu vin navigatorii cu droguri în buzunar şi le vând într-o veselie

Președintele sindicatului Europol susține că în Portul Constanţa oricine poate cumpăra droguri şi fără prea mare efort. Şi ca să demonstreze arsta s-a filmat cu un kilogram de făină prin port. Demersul lui a făcut valuri şi a fost criticat inclusiv de navigatori.     

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 09:15

Vezi și

Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol: Avem în mână pachetul de făină. Este un kg de marfă de cea mai bună calitate, care pe piaţa neagră se vinde cu 100 de euro gramul.

Reprezentanţii sindicatului Europol au vrut să scoată în evidenţă presupusele vulnerabilităţi din sistemul de securitate al Portului Constanţa şi că oricine poate cumpăra droguri pe che.

Cosmin Andreica: Avem cea mai mare liberatete, fără niciun fel de reguli, fără restricţii. Un marinar de pe o navă poate coborî de pe navă să meargă în portul Constanţa, să iasă din port, să se întâlbească cu cineva şi să vândă un kg de cocaină.

Asta pentru că, spune Cosmin Andreica, există o singură patrulă pentru 5 hectare, adică pentru tot portul. Fals, spun poliţiştii. Securitatea este asigurată de mai multe structuri.

Pe acelaşi subiect

Reacţia IGPR

Georgian Drăgan, IGPR: Aproximativ 100 de poliţişti care au aceste atribuţii de a asigura portul Constanţa. Bineînţeles la cei 100 de poliţişti se adaugă aproximativ 200 de poliţişti de frontieră. Toate aceste informaţii false vehiculate de sindicatul în cauză sunt mai amestecate decât cozonacul pe care o să il facă din toată acea făină pe care au plimbat-o prin port.

Şi Cătălin Predoiu, ministrul care a recunoscut că ministerul pe care îl conduce a pierdut bătălia cu drogurile, a comentat demersul sindicatului.

Cătălin Predoiu, şeful MAI: Nu ştiu exact câte patrule zilnice sunt, dar pot să vă spun că există un program care întotdeauna se stabileşte în funcţie de presiunile pe care le au, informaţiile pe care le au. Se pare că în acest moment portul comportă măsuri de întările a acesei paze şi care repet nu e numai în sarcina poliţiei de frontieră, ţine şi de administraţia portuară şi de alte instituţii. Într-adevăr este un nivel şi din punctul meu de vedere nesatisfăcător.

Navigatorii, furioşi pe experimentul Europol

Navigatorii sunt însă cei mai supăraţi pentru ce au făcut cei de la sindicatul Europol şi au catalogat aşa-zisul experiment ca fiind o copilărie.

Adrian Mihălcioiu, lider sindicat navigatori: Eu nu cred că au urcat la bordul navei, ar fi încălcat legea pentru că la bord trebuie să urci numai cu anumite autorizaţii şi cred că poliţia de frontieră ar fi văzut. Nu vin navigatorii în buzunar cu droguri, ies prin oraş şi vând droguri ca într-o veselie.

Demersul Europol a făcut valuri, însă a atras şi deschiderea mai multor investigaţii, care s-ar putea încheia într-o anchetă penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Controverse după experimentul Europol. Autorităţile critică demersul şefului sindicatului: Nu vin navigatorii cu droguri în buzunar şi le vând într-o veselie