Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Conversaţiile şocante purtate de elevul care şi-a înjunghiat profesoara. "3 ani de închisoare pot primi la vârsta asta"

"De ziua mea asasinez un profesor la alegere". Asta i-a spus elevul de origine turcă unui coleg de clasă, înainte de a-și înjunghia profesoara de japoneză. Incidentul şocant a avut loc acum un an la un liceu de top din Capitală. Când l-au condamnat la 7 ani de închisoare, magistraţii au luat în calcul faptul că băiatul a premeditat atacul violent

de Denisa Dicu

la 15.07.2024 , 20:37

În motivarea instanţei apar detalii care scot la iveală gândirea violentă a băiatului. La doar 16 ani, Yeniatakan Ediz voia să devină călăul dascălului său. Şi nu oricând, ci de ziua lui.

Adolescentul a premeditat atacul

Elevul şi-a premeditat fapta, la concluzia asta au ajuns judecătorii, după ce au citit convorbirile pe care acesta le-a avut cu colegii de clasă. Câteva zile a tot cerut păreri despre cum să îşi anihileze profesoara. Să o otrăvească sau să o înjunghie. Colegii nu au izbutit să îl convingă să renunţe.

Vezi și

Inculpatul îi trimite un mesaj prin aplicația Whatsapp unui contact denumit Alekusandru, în care îi spune "Ţine un secret, de ziua mea asasinez un profesor la alegere cu bomboane în care pun... acum trebuie să fac rost de."

Pe acelaşi subiect

Cei în faţa cărora s-a confesat l-au sfătuit să renunţe înainte să fie prea târziu pentru el.

  • Yeniatakan Ediz: E o experiență nouă
  • Coleg de clasă: Da. Foarte unicat, stai boss potolit.
  • Yeniatakan Ediz: Nu pot când ştiu că UE mă protejează!
  • Coleg de clasă: Că prin experiența asta închizi mai multe experienţe. Nu rezolvi nimic. Ce te protejează ? Nu, frate.
  • Yeniatakan Ediz: 3 ani de închisoare pot primi. La vârsta asta.
  • Coleg de clasă: Nu primești boss doar 3 ani. Sau poate că da, dar după o să treci prin terapii şi reabilitări, să te îndoape cu pastile. O să ajungi ultimul muc de carne sedată. Ce o să te bucuri de experiențe atunci. 3 ani în pușcărie, restul vieții pierdută.

Pedeapsa primită de elev

A fost condamnat la 7 ani de închisoare, pedeapsă pe care o va executa într-un centru de detenţie. În plus, instanţa l-a obligat sa platească 50.000 de euro despăgubiri morale profesoarei. Deşi adolescentul a recunoscut fapta, nu a regretat-o, aşa cum reiese din motivarea instanţei.

"Regretul manifestat de către inculpat este unul formal, care nu este raportat la suferința cauzată victimei, ci mai degrabă la consecințele nefavorabile pe care le atrage fapta asupra sa și a familiei sale", motivează instanţa.

Decizia de condamnare a fost luată în primă instanţă şi poate fi contestată.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Conversaţiile şocante purtate de elevul care şi-a înjunghiat profesoara. "3 ani de închisoare pot primi la vârsta asta"