Antena Meniu Search
x

Copil mutilat de explozia telefonului din buzunar. Clipele de groază povestite de mama sa: 'Ieşea fum din blugi'

Un adolescent de 18 ani a fost mutilat, după ce telefonul primit în dar de la bunici i-a explodat în buzunar! Lichidul periculos din baterie a curs după explozie şi, în doar câteva secunde, băiatul s-a ales cu arsuri pe toată coapsa.

Vezi și

Un adolescent de 18 ani a fost mutilat, după ce telefonul primit în dar de la bunici i-a explodat în buzunar! Lichidul periculos din baterie a curs după explozie şi, în doar câteva secunde, băiatul s-a ales cu arsuri pe toată coapsa.

Adolescentul abia primise un telefon nou, când, într-o pauză, la şcoală, aparatul i-a explodat în buzunar. Bateria mobilului a cedat, iar din ea a început să curgă o substanţă periculoasă. 

Sănduţa Bogdan - mama:

A ieşit afară din laborator, a simţit că se întâmplă ceva cu telefonul, a băgat mâna să-l scoată, nu a putut, s-a fript la mână. Era carne vie. Un coleg de al lui mai mare l-a ajutat. A văzut că s-a întâmplat ceva pentru că ieşea fum din blugi şi l-a ajutat să îşi dea pantalonii jos. 

Diriginta a sunat la salvare, iar medicii s-au grăbit să-i acorde îngrijiri. Băiatul a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe tot piciorul stâng şi la degete. Părinţii au depus o plângere la poliţie şi vor da în judecată operatorul de telefonie de la care au cumpărat mobilul. Pentru că aparatul a fost fabricat în China, firma producătoare e greu de tras la răspundere. 

O expertiză tehnică va arăta dacă telefonul a fost asamblat greşit. Chiar şi în cazul aparatelor fără defecte, se pot produce accidente grave. 

Bogdan Miclea - tehnician:

Utilizatorul trebuie să aibă şi el grijă de aparat, să aibă grijă să nu-l lase în soare. Ce se întâmplă în baterie este o reacţie chimică iar căldura excesivă face ca lucrurile să se întâmple mult mai repede.

La fel de important e şi încărcătorul. Evitaţi falsurile, ca să nu ajungeţi la accidente. 

Bogdan Miclea - tehnician:

Capetele de încărcare de o calitate mai bună au protecţie. Dacă există suprasarcină în priză, nu dă voie să se ajungă în telefon. Se arde capătul de încărcare, dar nu se arde telefonul.

Un acumulator cu litiu are o durată de viaţă de circa doi ani. Ar fi bine să-l schimbaţi după această perioadă, chiar dacă încă mai funcţionează. Orice denivelare a bateriei ar trebui să vă conducă direct la service. Şi foarte important: nu lăsaţi telefoanele în priză după ce s-au încărcat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Copil mutilat de explozia telefonului din buzunar. Clipele de groază povestite de mama sa: 'Ieşea fum din blugi'