Antena Meniu Search
x

Video "Mi-a scăpat copilul în cap, la naștere". Noi acuzaţii la adresa medicului de la Polizu, care ar fi aruncat la gunoi un bebeluş, ca să moară

Noi acuzații în cazul medicului care ar fi lăsat să moară un nou-născut prematur în maternitatea Polizu din Capitală. O familie dezvăluie că, în urmă cu cinci ani, doctorul Florian Robe le-ar fi scăpat copilul în cap, pe podeaua sălii de nașteri. În mod cinic, ar fi spus că de vină a fost mama, pentru că a expulzat bebeluşul prea rapid. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.10.2022, 19:39

Vezi și

După ce ieri medicul Florian Robe a ajuns în faţa procurorilor, azi o mamă îşi face curaj şi povesteşte propria dramă. În urmă cu cinci ani, acelaşi doctor i-ar fi scăpat copilul pe jos, în sala de nașteri. "Domnul Florian Robe mi-a scăpat copilul în cap, la naștere. Nu a reușit să îl prindă, acuzându-mă pe mine că am expulzat rapid. Singura reacție pe care a avut-o dânsul a fost: Of, copilul! Of, a căzut...", povesteşte mama.

Incidentul de la Polizu scoate la iveală un alt caz tulburător

Atunci, femeia ar fi fost descurajată de medicii de la Polizu să vorbească public despre incident. Şocată şi traumatizată, mama a preferat să se ocupe de copil, mai ales că a trebuit să-i urmărească evoluţia prin controale regulate la Neurochirurgie. "Ieri, când am văzut știrea, am izbucnit în lacrimi și nu m-am putut controla. Retrăiesc momentele de atunci și e groaznic. În principiu, credeți-mă, am zis că nu vreau nimic. Vreau doar ca copilul meu să fie sănătos și atât", adaugă ea. 

La acea vreme, părinții au depus o plângere penală pe numele doctorului, dar instanța a decis că vina îi aparține tot mamei. "Nu știu cum poți să găsești ca fiind vinovată o persoană care naște și oricum este în chinurile nașterii și este sedată", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Pe acelaşi subiect

Acuzaţii grave: Bebeluş aruncat la gunoi şi lăsat să moară de medic

Apariţia în presă a cazului fetiţei aruncate la gunoi de acelaşi medic a determinat-o pe mamă să vorbească. Imaginile în care Maria, micuța supraviețuitoare născută în 2019 la maternitatea Polizu, se zbate pentru viaţă au şocat o ţară întreagă. Bebeluşul ar fi fost fi condamnat la moarte, pentru că s-a născut prematur. "Doctorul nu a vrut să-i dea nicio şansă la viaţă. A spus că nu are rost să ocupe incubatorul cu ea. Şi a preferat mai bine, după ce eu l-am născut, să-l bage într-un sac, legat la gură şi pus într-o caserolă cu capac 12 ore", povesteşte mama Mariei.

Medicul ar fi fost acuzat inclusiv de alte cadre medicale, colegi din maternitatea Polizu. Dar vine în continuare la spital. "Numai dacă este pus sub acuzare se poate lua o măsură administrativă", susţine dr. Oana Toader, manager Polizu. "În momentul de faţă este o anchetă penală în curs", a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

În tot acest timp, o organizație nonguvernamentală luptă pentru construirea unor spitale special pregătite pentru a salva copiii născuți prematur la 22 de săptămâni. La noi, un făt este considerat viabil de la 24 de săptămâni. În statele civilizate, astfel de unităţi există de ani buni. "Am lansat în 2021 provocarea, astfel încât să se facă demersurile necesare pentru ca și România să aibă măcar un spital pe această hartă internațională. Voi trimite zilele acestea și o adresă instituțională către Ministerul Sănătății", spune Alexandra Nadane, director Centrele ROUA.

Până atunci, însă, drumul este lung. Este nevoie de bani, aparatură, dar mai ales de medici şi asistente special pregătiţi pentru a salva prematuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Mi-a scăpat copilul în cap, la naștere". Noi acuzaţii la adresa medicului de la Polizu, care ar fi aruncat la gunoi un bebeluş, ca să moară