Antena Meniu Search
x

Video "Copilul dumneavoastră este mort!" Povestea Sharei, eleva din Bucureşti găsită fără suflare în casa unui tânăr din Neamț, cunoscut online

Tragedie pentru o familie din Bucureşti. Fata lor de 16 ani a fost găsită fără viaţă în casa unui tânăr, într-o comună din judeţul Neamţ. Fata plecase acolo la un concurs organizat într-un liceu, iar înainte de competiţie s-a întâlnit cu băiatul de 19 ani, pe care-l cunoscuse pe o reţea de socializare. Autopsia a arătat că adolescenta a consumat un drog periculos, dar şi că suferise o hemoragie puternică. Procurorii DIICOT au intrat pe fir, iar tânărul de 19 ani, împreună cu încă doi prieteni au fost arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.08.2023, 13:54

Vezi și

Shara avea 16 ani şi era elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Dimitrie Cantemir Vodă din Capitală. A ajuns duminică seara în Piatra Neamţ, pentru un concurs școlar organizat de un liceu din oraş. A fost luată direct de la gară de Mateo, un tânăr de 19 ani pe care l-a cunoscut pe Internet.

Reporter: Știați să fi vorbit înainte cu acest băiat?

Tatăl fetei: Eu, nu. Dar soția mea știa că vorbește pe internet cu un băiat din Piatra Neamț.

Pe parcursul serii, tânărul de 19 ani împreună cu adolescenta au mers la el acasă, unde u rămas până în toiul nopții când, la 1.36, mama lui a sunat la 112 ca să ceară ajutor pentru fată.

Pe acelaşi subiect

Hemoragie puternică după un presupus raport intim

Fata ar fi întreţinut relaţii intime cu tânărul şi a suferit o hemoragie puternică. Când au ajuns medicii, adolescenta nu a mai putut fi salvată. 

Radu Roibu, asistent medical la Serviciul de Ambulanță Neamț: Colegii nu au găsit decât băiatul, care era cu ea în momentul respectiv și care a spus că, pur și simplu, au încercat un act sexual și urmarea a fost acea metroragie..

Tatăl fetei este în stare de şoc.

Nicolae Ionășchița, tatăl fetei: Am primit un telefon de la Inspectoratul de Urgență. Luați un loc, stați jos, copilul dumneavoastră este mort.

Shara a murit din cauza drogurilor

Raportul medicilor legiști arată că Shara a murit din cauza drogurilor. În sângele ei au fost găsite trei substanţe halucinogene, droguri ieftine, dezvoltate în laborator, şi extrem de toxice cu efecte similare cocainei. Li se mai spune şi "legale", "NSP-uri" sau "drogurile elevului".

Ramona Dabija, director al Agenției Naționale Antidrog: Este ușor accesat de către tineri și aici ne referim de la tinerii de 16 ani până la 35 de ani. Cea mai mică vârstă declarată este de 13 ani. 

Medicii spun că efectele acestor droguri sunt ireversibile. 

Bogdan Gheorghe, medic Agenția Națională Antidrog: Principalul efect al acestor substanţe este efectul produs asupra sistemului nervos central, determinând apariţia unor stări confuzionale, a unor halucinaţii puternice, creşteri de ritm cardio-vascular, creşterea tensiunii arteriale, simptome care pot duce la un consum regulat de cantităţi mari de astfel de substanţe sau o supradoză, chiar la un stop cardio-respirator. 

Despre caruselul în care te poate arunca o singură doză din aceste substanţe, vorbeşte şi Sebastian, un tânăr de 22 de ani care s-a drogat prima dată la 14 ani. 

Sebastian, consumator: Fie ajungi la psihiatrie sau înnebuneşti, fie mori sau ajungi la puşcărie. Am ajuns la capătul puterilor din cauza drogurilor.  Am distrus totul în jurul meu, familia, relaţiile, cariera, prietenii, sănătatea.

Autorităţile estimează că, în prezent, 30% din piaţa drogurilor este ocupată de aşa-zisele "legale" . 

Anchetă DIICOT după moartea fetei

Procurorii DIICOT au intrat pe firul acestei poveşti. Ancheta privind traficul de droguri este dublată şi de o anchetă penală. 

Părinții se tem că fiica lor ar fi putut să fie drogată de tânărul de 19 ani și, probabil, violată. Acesta este motivul pentru care iau în calcul să depună și o plângere penală pentru viol. De asemenea, Inspectoratul Școlar județean din Neamț a transmis că a desemnat o comisie, pentru a face verificări cu privire la acest concurs  la care ar fi trebuit să participe fata a doua zi. Rămâne de văzut ce vor stabili toate aceste anchete. Părinții vor să se afle adevărul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Copilul dumneavoastră este mort!" Povestea Sharei, eleva din Bucureşti găsită fără suflare în casa unui tânăr din Neamț, cunoscut online