Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Turcia. Imagini dramatice din Adana, un bloc cu 13 etaje s-a prăbușit pe jumătate

Turcia și Siria îşi numără morţii şi răniţii. Salvatorii au căutat toată noaptea supravieţuitori sub dărâmături. Bilanţul victimelor se modifică de la o oră la alta. Până la această oră vorbim, în total, în cele două ţări afectate de seisme, de peste 5.000 de morţi, dintre care peste 3400, doar în Turcia. Tot aici sunt deja peste 20.000 de mii de răniţi. Sunt imagini dramatice, aproape 6000 de clădiri au fost puse la pământ. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 07.02.2023, 14:16

Vezi și

Bilanțul deceselor provocate de cutremurele din Turcia şi Siria a trecut de 5.000. Oamenii prinși sub dărâmături cer disperaţi ajutor, dar în multe situaţii nu există nimeni care să le răspundă, mai ales că pe durata nopţii salvatorii nu au putut interveni. O echipă Observator, Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea se află în Turcia, în zona calamitată.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: "Am ajuns în Adana, un oraș aflat la aproximativ 2 ore și jumătate de mers cu mașina de cea mai afectată zonă, zona Gaziantep, dar este un oraș extrem de important, în primul rând prin mărimea lui. Are în jur de 1,8 milioane de oameni, iar ce vedeți este doar o mică parte a ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore. Vorbim despre o clădire cu 13 - 14 etaje, care pur și simplu s-a dărâmat pe jumătate, în urma unei replici extrem de puternice, de 7,5 pe Richter. Doi oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți.

Polițiștii spun că imobilul se poate prăbuși oricând, au loc zeci de replici în fiecare zi. Toți oamenii care locuiesc în acest cartier, în blocurile învecinate, au fost evacuați, pentru că, în momentul în care acest bloc se va prăbuși, există pericolul iminent ca și celelalte imobile să fie grav afectate. 60.000 de clădiri în întreaga Turcie au fost afectate, peste 6.000 s-au prăbușit. În toată această perioadă, mii de salvatori muncesc, iar victimele încearcă să supraviețuiască".

Val uriaş de ajutoare pentru victimele din Turcia

Case, şosele, clădiri de patrimoniu, şcoli şi spitale toate distruse de seismele care au schimbat destine. Aproape 50 de ţări şi-au anunţat susţinerea pentru forţele de intervenţie din Turcia, mai întâi pentru a scooate oamenii de sub dărâmături, apoi pentru a ajuta la îngrijirea răniţilor. Trei aeronave si 60 de salvatori din România au ajuns deja în Turcia şi ar putea sta până la două săptămâni în prima misiune de salvare, ţara noastră fiind printre primele ţări care s-au mobilizat în primele ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Corespondență Observator din Turcia. Imagini dramatice din Adana, un bloc cu 13 etaje s-a prăbușit pe jumătate