Antena Meniu Search
x

România sprijină Turcia, după cutremur. Ajutoarele trimise, cu trei aeronave MApN. Arafat: "Europa se mobilizează"

Cutremurul din Turcia are un bilanţ negru, în continuă creştere. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, despre echipa care pleacă în Turcia, că este formată din 60 de persoane, 4 câini utilitari specializaţi pentru căutarea la cutremure, el arătând că MApN a pus la dispoziţie trei aeronave, care vor transporta 7 tone de echipamente de căutare şi salvare. Raed Arafat a mai spus că a avut o videoconferinţă cu autorităţile turce, cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai mecanismului de protecţie civilă european şi aproape tot continentul se mobilizează pentru a ajuta această ţară.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 15:33

România sprijină Turcia, după cutremur
România sprijină Turcia, după cutremur - Profimedia

O echipă pleacă din România în Turcia, în urma cutremurului devastator cu mii de morţi şi răniți”La acest moment, echipa noastră este formată din 60 de persoane, 52 de persoane din partea Unităţii de căutare, salvare a IGSU, include patru personal medical, doi medici şi doi asistenţi de la SMURD Bucureşti, include doi voluntari de la clubul de câini utilitari”, a spus Raed Arafat potrivit news.ro, el afirmând că la acţiuni vor participa patru câini de căutare antrenaţi pentru zonele de cutremur.

MApN a pus la dispoziţie 3 aeronave

Secretarul de stat Raed Arafat a mai anunţat că Ministerul Apărării, prin Forţele Aeriene, le-au pus la dispoziţie iniţial două avioane, dar acum vor fi trei avioane care vor pleca spre Turcia şi care vor duce şapte tone de echipamente de căutare şi salvare, inclusiv corturile de cazare, pentru că echipele care merg acolo trebuie să fie complet independente, cel puţin 14 zile. ”​Primele două avioane vor decola până la ora două, sperăm, vor face două ore şi jumătate până la punctul unde vor ateriza, aeroportul din Adana, după care al treilea avion va pleca la diferenţă de două ore cu restul echipamentelor”, a mai spus el.

Arafat a mai declarat că a avut o videoconferinţă cu autorităţile turce, cu Comisia Europeană, mecanismul de protecţie civilă european, la care au participat ţările care urmează să sprijine. ”Aproape toată Europa se mobilizează şi vor veni foarte multe oferte şi deja multe au fost acceptate pe parcursul dimineţii”, a afirmat el, precizând că echipa românească va fi aşteptată de autorităţile turce care vor stabili unde va fi baza de operaţiuni şi locul de cazare pentru echipa din România.

Arafat a mai spus că vor mai pleca şi doi ofiţeri din partea DSU, de legătură, unul dintre ei urmând a face parte din echipa europeană a protecţiei civile, formată din persoane cu experienţă de la Bruxelles şi din alte ţări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Evenimente » România sprijină Turcia, după cutremur. Ajutoarele trimise, cu trei aeronave MApN. Arafat: "Europa se mobilizează"