Antena Meniu Search
x

Video Coșmarul birocratic prin care trece o șoferiță din București, după ce un copac i-a făcut pagube de 18.000 de euro la mașină: "Vina se aruncă de la o parte la cealaltă"

Canicula a semănat furtună în Bucureşti. Zeci de copaci au căzut pe maşini şi au distrus cablurile de curent din oraş. Mulţi şoferi au rămas cu autoturismele avariate şi caută soluţii pentru despăgubire. Dacă nu ai asigurare, singura variantă rămâne instanţa, pentru că autorităţile îşi pasează vina. Aşa că rămânem pe cont propriu într-o vară plină de fenomene extreme. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 14.07.2023, 19:17

Vezi și

Furtuna a făcut prăpăd în Bucureşti după o noapte tropicală în care nicio frunză nu s-a clintit. 

Ana Grigore, reporter Observator: Ora 22, iar în Capitală termometrele indică peste 30 de grade Celsius, motiv pentru care parcurile sunt pline de oameni care încearcă să se răcorească. 

S-a răcorit abia spre dimineaţă. 

Andreea Milea, reporter Observator: La miezul nopţii în Capitală, temperatura a scăzut cu 9 grade față de maxima zilei și a ajuns la 30 de grade Celsius. Însă până în zori la ora 7 a scăzut la 24 de grade iar 30 de minute mai târziu, în urma ploii, am înregistrat în Bucureşti doar 18 grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

În mai puţin de jumătate de oră furtuna a doborât 44 de copaci în București  

Unii au căzut pe firele de curent sau pe maşini. 33 de autoturisme au fost avariate. Mulţi dintre copacii căzuţi erau uscaţi şi trebuiau tăiaţi. Primăriile de sector spun că aşteaptă de 3 ani avizele de defrişare de la Primăria Capitalei. 

Alex Tudor, director adjunct ADP Sector 2: Astăzi avem 9 copaci prăbuşiti dintre care 2 au căzut pe autoturisme. Toți erau transmişi pentru defrişare către Primăria Capitalei. Diecare vânt puternic, vijelie, stăm pregătiți să intervenim și practic sperăm să nu se întâmple vreo nenorocire. 

Primăria Sectorului 2 are 3.000 de solicitări în aşteptare, iar Sectorul 6 - 2.300. 

Victoriţa Gavril, ADP Sector 6: Dacă un copac ce aşteaptă defrişarea, cade pe o maşină şi o distruge, cine e bun de plată? În mod normal, noi ca instituţie am făcut tot ce a depins de noi ca să obţinem acel aviz. 

Drumul spre despăgubire e lung dacă nu ai asigurare

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Practic trebuie să cheme o autoritate să constate fie că e vorba de Pompieri, Poliție Locală sau Brigada Rutieră. Cu acele documente merge la administrația publică sau proprietarul parcării unde a căzut copacul. Dacă nu se înţeleg pe cale amiabilă trebuie să dea îl judecată. 

Doar că procesul durează, în medie, doi ani. Mădălina a dat în judecată Primăria Capitalei şi primăria de sector după ce, în luna mai, un arbore uscat i-a distrus maşina.

Mădălina Burcea, locuitor Sectorul 2: Primăria Capitalei spune ca acel copac nu avea aviz de defrişare, iar ADP Sector 2 spune altceva. Vina se aruncă de la o parte la cealaltă. Am deschis proces pe rol. Valoarea se ridică la 18.000 de euro în urma devizului de reparaţie. 

Alex Tudor, director adjunct ADP Sector 2: Persoana care este afectată de această pagubă va trebui să se îndrepte catre ADP cu o solicitare, iar noi la rândul nostru îi vom spune că trebuie să meargă în instanţă. În instanţă vom chema ca şi parte in dosar PMB. Într-un final va ajunge să plătească PMB doar că este un drum foarte lung, anevoios. 

Fiecare e pe cont propriu, mai ales că vara va fi plină de fenomene extreme

După ploaia violentă de azi dimineaţă, a venit din nou canicula în Bucureşti, cu 37 de grade celsius. 

Nazira Iusef, medic centru de caniculă: Cele mai afectate persoane sunt cele care prezintă hipertensiune şi diabet. Fluctuații mari ale tensiunii arteriale şi ale glicemiei în cazul diabeticilor. Camera de gardă este foarte plină. 

Un nou val de aer fierbinte din nordul Africii se va abate asupra ţării noastre în acest weekend şi va aduce temperaturi de până la 40 de grade Celsius la umbră. Cele mai afectate vor fi zonele de câmpie din vestul şi din sudul ţării, inclusiv Capitala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Coșmarul birocratic prin care trece o șoferiță din București, după ce un copac i-a făcut pagube de 18.000 de euro la mașină: "Vina se aruncă de la o parte la cealaltă"