Antena Meniu Search
x

Tânărul care şi-a incendiat fosta iubită la Buzău, lăsând-o să moară în apartament, nu vrea închisoare pe viaţă

Dan Cosmin, tânărul din Buzău care şi-a incendiat fosta iubită şi a lăsat-o să moară în apartament, în dimineaţa zilei de 28 februarie 2019, a cerut schimbarea schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de omor cu premeditare în ucidere din culpă.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.01.2020, 11:06

Cosmin Dan este acuzat că şi-a ucis fost iubită, prin incendiere
Tânărul care şi-a incendiat fosta iubită la Buzău, lăsând-o să moară în apartament, vrea să scape de închisoarea pe viaţă - Facebook

Dan Cosmin, tânărul din Buzău care şi-a incendiat fosta iubită şi a lăsat-o să moară în apartament, în dimineaţa zilei de 28 februarie 2019, a cerut schimbarea schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de omor cu premeditare în ucidere din culpă.  

Judecătorul de caz a încheiat audierile în procesul în care Cosmin Dan este judecat pentru omor şi a anunţat data de 28 ianuarie ca termen de soluţionare pe fond a cauzei.

Astăzi, însă, instanţa se va pronunţa cu privire la încadrarea juridică, după ce avocaţii tânărului au cerut schimbarea din infracţiunea de omor cu premeditare în ucidere din culpă.   

Potrivit adevarul.ro, procurorii solicită condamnarea pentru omor cu cruzime, infracţiune pentru care se aplică pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Cosmin Dan, însă, susţine că nu a dorit să îi dea foc Valentinei Nica, ci doar să o sperie. 

Valentina a fost bătută şi incendiată în propriul apartament

Procurorii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 23 februarie, Dan Cosmin a mers în apartamentul fostei sale iubite asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi i-a dat foc cu o brichetă.

Valentina Nica (22 de ani) a murit, după ce întregul apartament a fost cuprins de flăcări, trupul ei fiind găsit carbonizat într-una din camere, după ce pompierii au stins incendiul.

"Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unor arsuri gradele II-IV, pe 100% din suprafaţa corporală, precum şi a intoxicaţiei acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără şi au legătură de cauzalitate directă cu decesul", se arată în comunicatul procurorilor.

Potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Valerică Văsîi, la momentul comiterii faptei, tânărul era sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe psihoactive.

Procesul a început în luna septembrie 2019, iar de atunci au avut loc cinci termene de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Tânărul care şi-a incendiat fosta iubită la Buzău, lăsând-o să moară în apartament, nu vrea închisoare pe viaţă