Antena Meniu Search
x

Craterul din Slănic are 15 m adâncime, cât un bloc de cinci etaje. Groapa ar fi trebuit să fie astupată azi-noapte, dar nici urmă de muncitori

E stare de alertă extremă în oraşul Slănic Prahova. Surparea masivă produsă acum o săptămână s-a adâncit şi s-a transformat într-un crater uriaş care a înghiţit un stâlp de electricitate. Groapa are acum 15 metri adâncime, cât un bloc cu cinci etaje. E risc maxim de prăbuşire a clădirilor din zonă şi se pregătesc noi evacuări. Încă 16 oameni vor fi obligaţi să plece de acasă, acum, în preajma sărbătorilor. Alţi 42 au fost evacuaţi zilele trecute. Chiar dacă ieri promisiunea a fost că groapa urmează să fie astupată imediat, azi-noapte nu era nici urmă de muncitori. 

de Redactia Observator

la 03.05.2024, 10:29

Vezi și

Imagini terifiante au fost filmate ieri în oraşul Slănic Prahova. Craterul apărut în urmă cu o săptămână s-a mărit şi a înghiţit, de data asta, un stâlp de electricitate cu totul. Groapa uriaşă e plină cu apă. Oamenii au privit şocaţi cum se surpă pământul în faţa lor. "S-a dus în groapă. Se duce în groapă. Uită-e câtă apă e".

Cosmina Balint, reporter Observator: Perimetrul de siguranţă a fost extins aproape 20 de metri în jurul craterului, iar alte 16 persoane au fost evacuate de pompieri din acest bloc. Zona rămâne în continuare cu un risc ridicat.

Situația este tot mai gravă. Localnicii au primit mesaje de avertizare RO-Alert, să părăsească sau să evite zona. Toţi se tem pentru viaţa lor. "Locuiesc în spatele acestor blocuri care au fost evacuate. Suntem într-un real pericol, vin tot felul de autorităţi aici şi dau vina unul pe altul. Suntem efectiv speriaţi pentru că nu ştim ce se întâmplă".

Emil Drăgănescu, prefect de Prahova: Această sufuziune îşi lărgeşte marginile, acest lucru făcându-ne să luam decizia de a interveni rapid şi a evacua încă un bloc. Pe cale naturală această zona nu s-a stabilizat. În blocul acesta avem 16 persoane. Vorbim de o evacuare. Au fost rugaţi să părăsească de bună voie apartamentele pe perioada lucrării.

Pe acelaşi subiect

Şi sediul Poliţiei a fost evacuat

Craterul s-a format la nici 100 de metri de sediul poliţiei care a fost deja evacuat. Fisurile noi se îndreaptă spre nordul oraşului. Dacă pământul continuă să se crape, inclusiv sediul ANAF e pus în pericol.

Stelian Manole Şerbulea, expert tehnic UTC Bucureşti: Apa vine dinspre direcţia amonte. S-a acumlat în zona respectivă. Ca să protejăm marginile acestei prăbuşiri o să umplem cu material până când se vor lua nişte măsuri.

Reporter: Când vor începe construcţiile?

Stelian Manole Şerbulea, expert tehnic UTC Bucureşti: Într-o oră probabil sau două.

Surpriză, însă! La miezul nopţii, în oraş. nici picior de muncitor. "Este trecut de miezul nopţii. Lucrările ar fi trebuit să înceapă încă de aseară. În schimb, la ora asta, nici urmă de muncitori", a transmis reporterul Observator, Ana-Maria Munteanu.

Reporter: Au spus că încep lucrările din seara asta.

Localnici: Şi noi aşteptam să vedem câte maşini de pietriş vor intra acolo, dar încet, încet s-au oprit, că nu mai fac în seara asta.

ReporterDeci, au venit cu pietriş, au lăsat o parte şi...

LocalniciNu aţi văzut maşina aia răsturnată de pietriş acolo? Şi la un moment dat, gata, nu mai facem în seara asta, mâine.

Autoritiăţile au anunţat miercuri primele concluzii în acest caz. Craterul uriaş nu are legătură cu masivul de sare din subteran. Ar fi fost provocat însă de inflitraţii de apă şi de o lucrare la reţeaua de gaze lăsată descoperită multă vreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Craterul din Slănic are 15 m adâncime, cât un bloc de cinci etaje. Groapa ar fi trebuit să fie astupată azi-noapte, dar nici urmă de muncitori