Video Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Situaţia rămâne critică în Slănic Prahova, unde drumul s-a mai tasat cu încă 20 de centimetri. Oamenii trăiesc cu groază pentru că nu ştiu deocamdată ce este sub casele lor.
Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, în urma măsurătorilor efectuate vineri dimineaţa, de personalul specializat, contractat de Primăria Slănic, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).
"Menţionăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii", arată sursa citată.
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit
"Incertitudine - rămâne cuvântul de ordine aici, în Slănic Prahova. Faţă de ieri nimic nu s-a schimbat, sau mai bine zis nimic în bine, pentru că craterul s-a mărit cu zeci de centimetri", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.
- ANIMAŢIE. Craterul căscat în asfalt, la Slănic Prahova, are o suprafaţă cât un apartament cu 3 camere....
- Reacţia primarului din Slănic Prahova după ce un crater uriaş a apărut în mijlocul oraşului: "Eu sunt în...
- Momentul în care s-a prăbuşit strada din Slănic Prahova. Ce s-ar afla sub craterul de 3 metri
"Din ultimele comunicări ale autorităţilor, înţelegem că s-a mărit cu aproape 20 de centimetri. Seara trecută. jandarmii au reuşit să evacueze şi ultimele persoane din blocurile din apropiere. Asta pentru că nu toată lumea a fost de acord iniţial să-şi părăsească apartamentele. Mulţi au dormit fie la rude, fie la hotelurile din apropiere. Speră să se întoarcă acasă în siguranţă", adaugă Bogdan Dinu, reporter Observator.
"Strada a fost închisă, nu mai au acces nici pietonii, nici maşinile", mai spune Bogdan Dinu, reporter Observator.
Zona surpată se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi
Situaţia este continuu monitorizată, iar personal specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători în vederea transmiterii acestora expertului tehnic în domeniul Af (Rezistenţa Mecanică şi Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcţiilor şi a Masivelor de Pământ).
Totodată, echipele operative ale IGSU, Poliţia Română şi Jandarmeria Română sunt prezente la faţa locului pentru asigurarea măsurilor din aria de competenţă şi vor rămâne în dispozitiv atâta timp cât situaţia o va impune.
Zona surpată se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, iar adâncimea craterului este de circa doi metri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰