Antena Meniu Search
x

Video Crima de la Spitalul din Piatra Neamț. Individul care şi-a ucis soţia în cabinet, condamnat la 24 de ani după gratii

Bărbatul de 50 de ani care, la începutul lunii ianuarie 2020, şi-a ucis soţia în cabinetul ei de la Spitalul din Piatra Neamţ, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. În plus, individul a fost obligat să plătească daune morale de 750.000 de euro. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.03.2021, 14:08

Vezi și

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul care, la începutul lunii ianuarie 2020 a mers la Spitalul din Piatra Neamț cu intenția de a-și ucide soția, director de îngrijiri și asistentă, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Observatornews.ro

Potrivit deciziei Tribunalului Neamț, lui i-au fost interzise și anumite drepturi.

De asemenea, i se deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la data de 10 ianuarie 2020 la zi.

Instanța a dispus și prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Patriche este obligat să plătească daune morale și materiale fiului său, precum și mamei victimei de 20.000 de lei și peste 550.000 de euro.

Decizia Tribunalului Neamț a fost emisă marți și este cu apel în 10 zile de la comunicare.

Şi-a omorât soţia, după ce au trăit împreună 27 de ani

Anca Patriche, asistent şef al Secţiei de Chirurgie, câştigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri al Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ.

Cu puţin timp înainte de a fi ucisă de soţul cu care era în proces de divorţ, fusese instalată în funcţie, dar nu apucase să îşi ia în primire biroul, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul unităţii medicale. Acesta este motivul pentru care a fost găsită de soţ în vechiul birou.

Observatornews.ro

Bărbatul care şi-a ucis soţia nu a putut fi audiat imediat, din cauza stării psihice precare, după ce a conştientizat fapta comisă. Procurorii au luat în calcul premeditarea, deoarece el a mers de acasă la spital cu cuţitul în sacoşa de cumpărături.

În discuţiile cu anchetatorii, Sebastian Dumitru Patriche a spus că este afectat de ceea ce a făcut, că a convieţuit cu soţia sa 27 de ani şi că a venit la spital să o felicite pentru noua funcţie.

Bărbatul a fost filmat de camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere al Spitalului de Urgenţă din Piatra-Neamţ au surprins momentul în care bărbatul intră în spital şi apoi în cabinetul soţiei, unde a ucis-o.

De asemenea, în imagini apar şi momentele de după crimă, când medicii încearcă disperaţi să-şi salveze colega înjunghiată mortal.

Patriche Dumitru Sebastian, soţul criminal al femeii, a fost ulterior imobilizat şi arestat de poliţişti.

El şi-a adus de acasă arma crimei, un cuţit cu lama de 25 de centrimetri, pe care îl avea în sacoşă.

Toate mişcările bărbatului care şi-a ucis soţia în spitalul de urgenţă din Piatra Neamţ au fost înregistrate de camerele de supravheghere.

Observatornews.ro

El a ajuns în cabinetul soţiei sale fără să trezească suspiciuni nimănui, a intrat şi a ucis-o pe femeie cu mai multe lovituri de cuţit, apoi s-a baricadat în cabinet pentruca nimeni să nu o poată salva.

Ulterior, la audieri, bărbatul a spus că îşi iubea soţia şi că luase un cuţit cu el ca să o sperie, să nu divorţeze de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Crima de la Spitalul din Piatra Neamț. Individul care şi-a ucis soţia în cabinet, condamnat la 24 de ani după gratii