Antena Meniu Search
x

Părinţii adolescenţilor criminali de la Drajna vor plăti jumătate de milion de euro despăgubiri familiei victimei. Cei doi băieţi au ucis un şofer

Părinţii adolescenţilor criminali de la Drajna vor plăti jumătate de milion de euro despăgubiri familiei victimei. Cei doi băieţi au ucis un şofer care-i luase la ocazie şi au rănit-o pe soţia acestuia. Ei au fost condamnaţi luni de Tribunalul Călăraşi.

Părinţii adolescenţilor criminali de la Drajna vor plăti jumătate de milion de euro despăgubiri familiei victimei. Cei doi băieţi au ucis un şofer care-i luase la ocazie şi au rănit-o pe soţia acestuia. Ei au fost condamnaţi luni de Tribunalul Călăraşi.

Cristian Tănăsescu și Andrei Simion, cei doi adolescenți din Drajna care, anul trecut, au ucis cu sânge rece un șofer ce îi luase la ocazie au primit câte 15 ani de închisoare cu executare. De asemenea, în solidar cu părinţii lor, au fost condamnaţi la plata a 430.000 de euro despăgubiri către familia victimei.

Cei doi au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de crimă cu premeditare după ce și-au recunoscut fapta, dar și că au pus la cale crima cu o săptămână înainte să treacă la fapte.

Cei doi puști, 15 şi 16 ani, au fost luați la ocazie de Violeta și Ion Constantin, în noaptea de 24 noiembrie 2017. Le-au spus acestora că vor să meargă până în satul Tudor Vladimirescu. Înainte de bariera din satul Tudor Vladimirescu, Tănăsescu și Simion și-au manifestat dorința de a coborî. Însă imediat după aceea au trecut la atac și au lovit fulgerător.

Șoferul, Ion Constantin, a fost lovit cu un cuțit în gât, în timp ce soția lui a fost lovită în umăr. Criminalii au coborât din maşină şi au rupt-o la fugă.

Violeta Constantin a sunat de urgență la numărul unic 112, însă medicii nu au mai putut să-i salveze soțul. Femeia s-a ales doar cu o tăietură.

Prinși după câteva zile, criminalii și-au recunoscut faptele și au precizat, cu un calm uluitor, că nu regretă nimic din ce au făcut. Ancheta a scos la iveală faptul că cei doi vroiau să ajungă la Brașov, unde Andrei Simion, puștiul de 16 ani, dorea să se întâlnească cu o femeie de 28 de ani.

Cei doi se cunoscuseră în mediul online și legaseră o legătură de prietenie. Pentru a ajunge la Brașov, adolescenții au pus la cale crima pe care au comis-o. Ei și-au cumpărat cuțite din Slobozia și intenționau să deturneze o mașină oprită la ocazie, chiar dacă niciunul nu avea permis de conducere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Părinţii adolescenţilor criminali de la Drajna vor plăti jumătate de milion de euro despăgubiri familiei victimei. Cei doi băieţi au ucis un şofer