Antena Meniu Search
x

Criminalul care a evadat ca să se răzbune pe o femeie, în Găești, nu era considerat periculos

Un criminal a evadat ca să ucidă din nou! Bărbatul era închis în penitenciarul Găeşti pentru că îşi omorâse soţia, iar acum plănuia să atace o altă femeie, care îi refuzase avansurile. Se îndrăgostise de ea chiar în timp ce îşi executa condamnarea în regim deschis.

de Redactia Observator

la 10.04.2019, 19:44

Vezi și

Un criminal a evadat ca să ucidă din nou! Bărbatul era închis în penitenciarul Găeşti pentru că îşi omorâse soţia, iar acum plănuia să atace o altă femeie, care îi refuzase avansurile. Se îndrăgostise de ea chiar în timp ce îşi executa condamnarea în regim deschis. Deşi o ameninţase cu moartea, individul nu era considerat periculos şi era liber să iasă singur pe străzi.  

Operațiunea a mobilizat zeci de forţe de ordine. La ora 20 şi 20 de minute, poliţiştii şi mascaţii îl imobilizează pe Constantin Creţu în parcarea unui restaurant din localitatea Găeşti. O tragedie anunţată este evitată în ultimul moment.

Fugarul în vârstă de 35 de ani era hotărât să ucidă. Venise pe urmele unei angajate a restaurantului, de care se îndrăgostise. Femeia spune că a primit un telefon de ameninţare cu câteva ore înainte. Ar fi fost hărţuită de individul pe care îl refuzase de mai multe ori. 

(Reporter): De cât timp ai o relaţie cu ea?

(Deținut): Aproape un an.

(Reporter): Şi te îndrăgostiseşi de ea?

(Deținut): Da, normal.

(Victima): Făcuse o obsesie.

(Reporter): O obsesie? Vă spunea mereu că vă iubeşte?

(Victimă): Da. Şi să plec cu el. Nu am vrut să cedez şi a zis că pleacă de acolo să mă omoare.

Constantin Creţu era încarcercat la penitenciarul Găeşti de trei ani, după ce fusese închis şi la Iaşi. A fost condamnat la închisoare cu executare pentru că şi-a ucis soţia. Şi totuşi, avea un regim deschis de detenţie. Adică, avea dreptul să lucreze opt ore pe zi la o fabrică de cherestea din oraş fără să fie supravegheat. De acolo a fugit în jurul orei 17. Camerele de supraveghere au surprins momentul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai exact, deţinutul nu mai era considerat un pericol public. Mai avea trei de ani din pedeapsă şi ar fi fost un om liber. 

Femeia ameninţată a fost audiată de poliţişti. Este căsătorită şi are doi copii. Bărbatul care a evadat ar putea primi acum încă trei ani de închisoare pentru părăsirea fără autorizare a punctului de lucru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Criminalul care a evadat ca să se răzbune pe o femeie, în Găești, nu era considerat periculos