Antena Meniu Search
x

Criminalul evadat de la Penitenciarul Focșani a fost prins la o stână din Vrancea

Criminalul Vasilică Ciubotaru, care a evadat de la Penitenciarul Focșani, a fost prins în Comuna Poiana Cristei din Vrancea, sâmbătă seară. Individul se ascundea la o stână, spun polițiștii.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.09.2019, 23:24

Criminalul Vasilică Ciubotaru, care a evadat de la Penitenciarul Focșani, a fost prins în Comuna Poiana Cristei din Vrancea, sâmbătă seară. Individul se ascundea la o stână, spun polițiștii.

Potrivit IPJ Vrancea, în operațiunea de căutare a evadatului au fost mobilizați polițiști, jandarmi și angajați ai Penitenciarului Focșani, unde deținutul fugar era încarcerat.

Vasilică Ciubotaru a fost identificat și prins pe raza comunei vrâncene Poiana Cristei. Conform polițiștilor, individul de 39 de ani se ascundea la o stână.

Deținutul prins e transportat cu mașina poliției

Deținutul a fost preluat de polițiști, pentru a fi încarcerat din nou la Penitenciarul Focșani.

Condamnat pentru uciderea unei bătrâne

Bărbatul de 39 de ani a fost condamnat în 2005 la 22 de ani de închisoare, după ce a violat şi a ucis o femeie de 74 de ani, cu probleme psihice. Cu toate acestea, era încadrat în regim deschis, iar de mai bine de jumătate de an lucra la construcţia unor hale.

În ciuda faptelor sale grave, deținutul era încadrat în regim deschis în Penitenciarul Focșani. Astfel, de mai bine de jumătate de an, el lucra la construcția unor hale.

Cum a evadat criminalul

Vasilică Ciubotaru se afla vineri la o fermă de pui din Golești, împreună cu alți șase deținuți. Ei erau păziți doar de un singur gardian.

Potrivit paznicului fermei, evadarea a avut loc după ora 13.00, când deținuții au luat masa. În timp ce ceilalți pușcăriași s-au întors la muncă, criminalul a spus că vrea să se ducă la baie și a fugit.

Pentru evadare, el riscă acum încă 3 ani de închisoare.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Criminalul evadat de la Penitenciarul Focșani a fost prins la o stână din Vrancea