Antena Meniu Search
x

Video Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova şi-a şocat avocatul. A spus că îi pare rău de fata ucisă, dar de tânăr "mai puţin"

Autorul crimei din Grădina Botanică din Craiova regretă că a ucis-o pe fata de 14 ani. Le-a mai spus anchetatorilor că de prietenul adolescentei, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori, nu îi pare însă prea rău. Acesta s-a trezit azi din comă dar este în continuare la Terapie Intensivă. Sute de oameni au fost impresionaţi de drama sa şi au făcut cozi uriaşe ca să doneze sânge pentru el.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.06.2023, 19:22

Vezi și

Crima din Grădina Botanică din Craiova. În faţa anchetatorilor, adolescentul de 17 ani a recunoscut tot. Cu sânge rece, a susținut că a mers întâmplător în Grădina Botanică și că nu cunoștea victimele. Elevul Colegiului Militar din Craiova a dat vina pe tânărul de 19 ani, care ar fi fost deranjat că s-a uitat insistent la prietena lui

Mărturia şocantă a suspectului de crimă

"I-a dat doi pumni, în falcă şi în stomac şi el atunci a avut un acces de furie. Ce căuta cu cuţitul de vânătoare la el? A zis că e uitat de un an. A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu... Şi l-am întrebat: Pentru băiat? A spus: Da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin", spune Florin Ciocoiu, avocatul presupusului criminal.

Anchetatorii încearcă să afle dacă totuşi cei trei se ştiau, pentru că este puţin probabil ca cineva să umble pur şi simplu la el cu un cuţit, mănuşi şi mască. Ar putea afla mai multe chiar de la supravieţuitorul atacului, care s-a trezit din comă. Emi a pierdut patru litri de sânge, aşa că sala de aşteptare a Centrului de Transfuzii Sangvine a fost plină astăzi. Sute de oameni au venit să îl ajute, printre care şi un poliţist.

Pe acelaşi subiect

"Am zis că dacă putem să ajutăm cu cel mai mic mod... Împreună cu mai mulţi colegi, am venit să donăm. Un caz nefericit. Putea fi oricine în zona respectivă. S-au distrus trei familii cu un gest care până în momentul de faţă nu poate fi explicat", spune poliţistul. "Am rămas... aşa. Mergi prin parc şi uitaşi unde se ajunge", un alt donator. 

"Faptul că în faţa durerii nu rămânem indiferenţi se vede cel mai bine astăzi, aici, la Centrul de Transfuzii din Craiova. Numai până la ora 12 au venit apropae 100 de doantori, asta însemană de trei ori mai mulţi oameni decât intr o zi obişnuită", transmite Cristina Oprea, reporter Observator. "Empatia s-a manifestat astăzi. Sala este plină, ceea ce demonstrează că într-adevăr că cetăţenii acestui oraş manifesta o mare empatie pentru situaţiile astea deosebite din viaţă", a precizat Adriana Turculeanu, director centru de transfuzie.

Victimele atacului din Grădina Botanică

Emi şi Melis urmau să îşi sărbătorească împreună ziua de naştere, pe 8 august. Cei doi mergeau frecvent în Grădina Botanică, ca să se plimbe şi să citească. Tânărul de 19 ani era primul ei iubit, cu care visa să meargă în America. Părinţii ei se pregătesc acum de înmormântare, care va fi sâmbătă. Mama adolescentei ucise a postat şi un mesaj emoţionant: "Melis a fost un dar nepreţuit, o prezenţă specială în vieţile noastre. Ne-a luminat calea cu dragostea, bunătatea şi zâmbetul său pur". 

Sute de oameni s-au dus la capela unde este sicriul adolescentei de 14 ani, că să pună o lumânare şi să spună o rugăciune. 

Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile

Agresorul a fost arestat şi îşi va petrece următoarele 30 de zile după gratii. În comuna Calopăr de unde este suspectul, localnicii au fost şocaţi de fapta sa. Oamenii spun că tatăl ar fi fost prea exigent cu băiatul. L-ar fi obligat să meargă la liceul militar. Revoltat, acesta ar fi fugit de acasă. L-ar fi găsit câteva zile mai târziu. "Cum l-am văzut la televizor că râdea... Omul care face nişte chestii, nu mai râde, şade morcovit", crede un localnic.

Între timp, autorităţile au închis toate intrările în Grădina Botanică din Craiova, în afară de cea principală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova şi-a şocat avocatul. A spus că îi pare rău de fata ucisă, dar de tânăr "mai puţin"