Antena Meniu Search
x

Video Detalii înfiorătoare ies la iveală după crima din Craiova. Liceu, despre agresor: Apt psihologic, cu rezultate bune la învăţătură

Apar detalii cumplite după crima teribilă din Grădina Botanică din Craiova. Elevul în vârstă de 17 ani, de la Liceul Militar din Craiova care a măcelărit doi tineri ar fi încercat să-şi ascundă urmele, înainte de atacul sângeros. Şi-ar fi pus mască şi mănuşi. Fata, de numai 14 ani a murit la scurt timp după ce a fost înjunghiată, în timp ce prietenul ei, de 19 de ani, este în continuare, în stare critică, la spital. Când a fost prins, elevul le-a zâmbit nepăsător, poliţiştilor.

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 13:57

Vezi și

Ora 16, Grădina Botanică din Craiova. O adolescentă de 14 ani şi prietenul ei aleargă prin parc. Un alt băiat, în vârstă de 17 ani, se apropie de ei şi o fixează cu privirea pe fată iar prietenul acesteia îl întreabă de ce se uită atât de insistent.

Adolescenta de 14 ani a încercat să fugă, dar a fost prinsă şi înjunghiată mortal 

Urmează un schimb de replici, iar tânărul de 19 de ani îi dă o palmă celui de 17 de ani. Cel din urmă scoate o macetă şi îl înjunghie. Speriată, fata strigă după ajutor, însă atacatorul se năpusteşte şi asupra ei. În încercarea de a-şi salva viaţa, adolescenta de 14 ani fuge din mâinile călăului, aproximativ 100 de metri. Este prinsă din urmă de agresor şi înjunghiată. Loviturile sunt atât de puternice încât fata nu are nici măcar o şansă. La ieşirea din Grădina Botanică, atacatorul dă nas în nas cu un echipaj de poliţie, care îl întreabă unde merge. Tânărul de 17 ani le-a zâmbit zâmbeşte și le-a spus calm că s-a plimbat și se duce acasă.

Un trecător a descoperit trupurile celor doi şi a sunat la 112. Poliţiştii au împânzit zona şi au blocat accesul vizitatorilor în parc. Suspectul a fost prins la puţin timp după atac. În momentul în care a fost încătușat, a zâmbit din nou, ironic, ca şi când nu ar fi afectat de cele întâmplate.

Pe acelaşi subiect

Tânărul este elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, iar tatăl său este poliţist, şef de post într-o comună din Dolj. Şocul oamenilor e cu atât mai mare cu cât tragedia s-a petrecut într-un loc din oraş pe care îl consideră sigur.

Reacţia Liceului Militar cu privire la crima comisă de elevul de 17 ani

Reprezentanţii Colegiului Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" afirmă că tânărul de 17 ani, elev al unităţii de învăţământ, acuzat că a înjunghiat o fată şi un băiat în Grădina Botanică din Craiova, nu a avut abateri disciplinare grave şi că a fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal.

"Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal", a transmis unitatea de învăţământ referitor la elevul implicat în evenimentul din Grădina Botanică din Craiova.

Conducerea instituţiei de învăţământ precizează că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare.

"În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate", se arată în finalul comunicatului conducerii colegiului, potrivit News.

Băiatul de 17 ani a fost reţinut după ce a înjunghiat un tânăr de 19 ani şi o adolescentă de 14 ani, în  Grădina Botanică din Craiova. Fata de 14 ani a murit, iar băiatul care o însoţea se află în stare gravă în spital, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Detalii înfiorătoare ies la iveală după crima din Craiova. Liceu, despre agresor: Apt psihologic, cu rezultate bune la învăţătură