Antena Meniu Search
x

Video Crima de la Grădina Botanică din Craiova. Fata ucisă urma să afle azi rezultatele la Evaluarea Naţională. Mesaj emoţionant postat de mama ei

Ies la iveală informaţii şocante despre crima de la Grădina Botanică din Craiova. Atacul cumplit ar fi putut fi evitat. Cu 10 minute înainte să ucidă, cadetul de 17 ani, fiu de poliţist, fusese oprit de o patrulă de agenţi de la locală. Nu îşi cunoştea victimele, dar în rucsac a avut ascuns un cuţit de vânătoare, cagulă şi mănuşi. Cruzimea cu care a ucis i-a frapat inclusiv pe anchetatori, iar miercuri seara magistrații au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile. Imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 28.06.2023, 20:11

Vezi și

În umagini surprinse la câteva minute după crima îngrozitoare atacatorul aleargă pe stradă, în apropiere de locul în care a semănat groază - grădina botanică din centrul oraşului. Din urmă, îl ajung câţiva poliţişti. Îl izbesc de perete şi îl încătuşează. 

În faţa anchetatorilor, individul de 17 ani, cadet la Liceul Militar din Craiova şi fiu de poliţist, a povestit în detaliu crima. Când a plecat de acasă şi a luat un cuţit de vânătoare, mănuşi şi o mască. La intrarea în grădina botanică, a dat peste patrula de la poliţia locală. Agenţii l-au oprit, dar din întâmplare, nu pentru că li s-a părut ceva suspect. 

Tavi Mateescu, Poliția Locală: A spus că merge spre casă şi scurtează drumul prin grădina botanică, nu a fost niciun semn care să ducă la concluzia că ar putea să facă acea oroare. 

Crima de la Grădina Botanică din Craiova. ​Cadetul nu îi cunoștea pe cei doi tineri pe care i-a înjunghiat

Pe acelaşi subiect

15 minute mai târziu, la ieşirea din parc s-a întâlnit cu cei doi: Melis, o adolescentă de 14 ani, şi prietenul ei, Emi, cu cinci ani mai mare. Nu se cunoşteau, cu atât mai greu de explicat ce a urmat.

Cristina Oprea, reporter Observator: Atacatorul a început să se uite insistent la fată. Deranjat, partenerul ei l-a mustrat. Lucrurile au degenerat rapid şi tânărul i-a dat o palmă cadetului. Individul n-a ripostat şi a plecat. 

Însă doar pentru a pune la cale planul teribil. Şi-a pus mănuşile, masca, a scos cuţitul şi s-a năpustit asupra lor. 

Avocat: A avut un acces de furie, a deschis rucsacul, şi-a scos mănuşile şi cuţitul. S-a dus după băiat şi l-a doborât. 

Prima dată l-a atacat pe băiatul de 19 ani. Cu o cruzime extremă, a ţintit exact zonele vitale

Tânărul a căzut secerat într-o baltă de sânge, după zeci de lovituri brutale. Adolescenta, speriată, a încercat să fugă şi să strige după ajutor. Criminalul a ajuns o din urmă şi a ucis-o pe loc. Poliţiştilor le-a spus că a omorât-o pe fată pentru că fusese martor la atacul extrem asupra iubitului ei. După crimă a fugit prin curţile oamenilor. O femeie s-a trezit cu el în casă.

Martor: Făceam baie. Am auzit câinele agitat. Am deschis uşa, l-am văzut pe ultima treaptă cu rucsacul în spate. L-am întrebat cine eşti: Zicea: Deschide, deschide repede poarta că mă urmăreşte o maşină. Dădea să intre în casă şi eu m-am opus. Era foarte agitat.

Poliştii au pus rapid mâna pe el, după ce agenţii de la locală au făcut legătura cu individul oprit de ei şi au semnalat că poartă un rucsac roşu. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Zona în care fata a fost înjunghiată este acum un loc al crimei. Nu se ştie exact cum a ajuns până aici. Prietenul ei a fost agresat la peste 100 de metri distanţă de acest loc. 

Zeci de criminalişti au adunat probe ore în şir. Au făcut măsurători şi au căutat informaţii care să-i ajute să contureze tabloul ororilor. Zona a fost securizată de mascaţi şi trupe de comando înarmate până-n dinţi. Tânărul înjunghiat a fost operat ore în şir şi e încă în stare foarte gravă. 

Cristiana Geormăneanu, medic: Un traumatism prin înjunghiere cum rar mi-a fost dat să văd în toată cariera mea. Sunt leziuni produse cu o agresivitate teribilă. Pierderea de sânge a fost una dramatică. 

De durere, mama fetei ucise a ajuns la spital, iar tatăl abia mai stă în picioare

Adolescenta susţinuse Evaluarea Naţională, iar azi trebuia să primească rezultatele. Mama fetei a postat un mesaj emoţionant: "Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în vieţile noastre".

Vecin: Un copil bun, liniştit, o fetiţă sensibilă. Aici se jucau tot timpul pe scară. Înţeleg că pe părinţi i-a luat salvarea. Au căzut jos şi i-a dus salvarea, sunt internaţi. Au făcut un şoc. 

Criminalul e elev în clasa a 11-a la Liceul Militar. Tatăl său este şef de post în localitatea Calopăr. Surse Observator spun că individul se certa des cu familia şi pleca de acasă. 

Ioana Lădaru, Colegiul Militar din Craiova: A fost declarat apt pentru admiterea în colegiu. Un comportament neadecvat şi abateri grave n-a avut. A avut sancţiuni, neîncadrarea în program, o întârziere la anumite rapoarte. 

Specialiştii conturează portretul unui criminal cu sânge rece

Dan Antonescu, criminalist: Acest copil a comis o faptă de o ferocitate cum rar întâlnim. Puterea aceasta o putea avea fie dintr-o substanţă psihotropă, fie o frustrare majoră, era elev al unei şcoli militare, rigoarea militară presupune restricţii, frustrări.

Gabriel Diaconu, psihiatru: A existat luciditate. Intenţia lui a fost că de data asta o să fac o faptă de mare violenţă. Asta arată o fereastră în personalitatea lui care este profund deviantă. Legea va trebui să fie aspră cu el. 

Oamenii care locuiesc în zona Grădinii Botanice sunt şocaţi. Deşi are doar 17 ani, dacă va fi găsit vinovat, va sta în spatele gratiilor până la 20 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Crima de la Grădina Botanică din Craiova. Fata ucisă urma să afle azi rezultatele la Evaluarea Naţională. Mesaj emoţionant postat de mama ei