Antena Meniu Search
x

Crima de la Grădina Botanică din Craiova ar fi putut fi evitată. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte de tragedie

Principalul suspect în cazul crimei de la Grădina Botanică din Craiova a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Între timp, noi detalii şocante ies la iveală. Atacul cumplit ar fi putut fi evitat. Cu 10 minute înainte să ucidă, cadetul de 17 ani, fiu de poliţist, fusese oprit de o patrulă de agenţi de la locală. Nu îşi cunoştea victimele, dar în rucsac a avut ascuns un cuţit de vânătoare, cagulă şi mănuşi. Cruzimea cu care a ucis i-a frapat inclusiv pe anchetatori. 

de Redactia Observator

la 29.06.2023 , 09:21

După ore în şir de audieri, aseară, judecătorii au decis că tânărul de 17 ani, principalul suspect în cazul crimei înfricoşătoare din Craiova, trebuie să rămână după gratii în următoarele 30 de zile. În imaginile surprinse la câteva minute după crimă se observă cum atacatorul aleargă pe stradă, în apropiere de locul în care a semănat groază - grădina botanică din centrul oraşului. Din urmă, îl ajung câţiva poliţişti. Îl izbesc de perete şi îl încătuşează.

În faţa anchetatorilor, individul de 17 ani, cadet la Liceul Militar din Craiova şi fiu de poliţst, a povestit în detaliu crima. Când a plecat de acasă şi a luat un cuţit de vânătoare, mănuşi şi o mască. La intrarea în Grădina Botanică, a dat peste patrula de la poliţia locală. Agenţii l-au oprit, dar din întâmplare, nu pentru că li s-a părut ceva suspect.

Tavi Mateescu, Poliţia Locală: A spus că merge spre casă şi scurtează drumul prin grădina botanică, nu a fost niciun semn care să ducă la concluzia că ar putea să facă acea oroare.

Vezi și

15 minute mai târziu, la ieşirea din parc s-a întâlnit cu cei doi - Melis, o adolescentă de 14 ani şi prietenul ei, Emi, cu cinci ani mai mare. Nu se cunoşteau, cu atât mai greu de explicat ce a urmat. Atacatorul a început să se uite insistent la fată. Deranjat, partenerul ei l-a mustrat. Lucrurile au degenerat rapid şi tânărul i-a dat o palmă cadetului. Individul n-a ripostat şi a plecat.

Pe acelaşi subiect

Însă, doar pentru a pune la cale planul teribil. A avut un acces de furie, a deschis rucsacul, şi-a scos mănuşile şi cuţitul. S-a dus după băiat şi l-a doborât. Cu o cruzime extremă, a ţintit exact zonele vitale. Tânărul a căzut secerat într-o baltă de sânge, după zeci de lovituri brutale. Adolescenta, speriată, a încercat să fugă şi să strige după ajutor. Criminalul a ajuns o din urmă şi a ucis-o pe loc. Poliţiştilor le a spus că a omorât-o pe fată pentru că fusese martor la atacul extrem asupra iubitului ei. După crimă, a fugit prin curţile oamenilor. Ba mai mult, o femeie s-a trezit cu el în casă.

Femeie: Făceam baie. Am auzit câinele agitat. Am deschis uşa, l-am văzut pe ultima treaptă cu rucsacul în spate. L-am întrebat cine eşti.

Cum a fost prins criminalul de la Grădina Botanică din Craiova

Poliştii au pus rapid mâna pe el, după ce agenţii de la locală au făcut legătura cu individul oprit de ei şi au semnalat că poartă un rucsac roşu. Zeci de criminalişti au adunat probe ore în şir. Au făcut măsurători şi au căutat informaţii care să-i ajute să contureze tabloul ororilor. Zona a fost securizată de mascaţi şi trupe de comando înarmate până-n dinţi. Tânărul înjunghiat a fost operat ore în şir şi e încă în stare foarte gravă.

Criminalul e elev în clasa a 11-a la Liceul Militar. Tatăl său este şef de post în localitatea Calopăr. Surse Observator spun că individul se certa des cu familia şi pleca de acasă. Specialiştii conturează portretul unui criminal cu sânge rece.

Dan Antonescu, criminalist: Acest copil a comis o faptă de o ferocitate cum rar întâlnim. Puterea aceasta o putea avea fie dintr-o substanţă psihotropă, fie o frustrare majoră, era elev al unei şcoli militare, rigoarea militară presupune restricţii, frustrări.

Gabriel Diaconu, psihiatru: A existat luciditate. Intenţia lui a fost că de data asta o să fac o faptă de mare violenţă. Asta arată o fereastră în personalitatea lui care este profund deviantă. Legea va trebui să fie aspră cu el.

Dacă o să fie găsit vinovat, băiatul ar putea să rămână în spatele gratiilor pentru următorii 20 de ani

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Evenimente » Crima de la Grădina Botanică din Craiova ar fi putut fi evitată. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte de tragedie