Antena Meniu Search
x

Cristi Borcea insistă să fie eliberat condiţionat, după trei luni de puşcărie

Cristian Borcea, condamnat definitiv, în luna februarie, la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral, a cerut Tribunalului București să fie eliberat condiționat.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 15:31

Cristian Borcea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a cerut Tribunalului București să fie eliberat condiționat
Cristi Borcea insistă să fie eliberat condiţionat, după trei luni de puşcărie - Instagram

Cristian Borcea, condamnat definitiv, în luna februarie, la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral, a cerut Tribunalului București să fie eliberat condiționat.

După ce a executat aproape patru luni din pedeapsă, Cristi Borcea a cerut, miercuri, să fie eliberat condiţionat.

Tribunalul Bucureşti este aşteptat să pronunţe joi o decizie definitivă după ce, acum 2 luni, instanţa a respins cererea de liberare condiţionată a fostului acţionar de la Dinamo Bucureşti.

În 8 februarie, Curtea Supremă l-a condamnat pe Borcea la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral. Curtea de Apel Bucureşti decis în martie ca Borcea să execute această pedeapsă, la care a adăugat un spor de 2 ani şi 6 luni de zile ca urmare a condamnării de şase ani şi patru luni în dosarul „Transferurilor”. 

Pe acelaşi subiect

Astfel a rezultat un total de 7 ani şi 6 luni de închisoare. 

Cristi Borcea a ajuns însă în situaţia ca în cazul celei dea doua condamnări, acesta să fi executat deja 2/3 din pedeapsa contopită primită. Omul de afaceri a câştigat peste un an şi jumătate pe baza legii recursului compensatoriu si prin faptul că a muncit în închisoare, scrie adevarul.ro.  

Astfel, în baza recursului compensatoriu, Borcea a câştigat 234 zile din prima condamnare si 6 zile din a doua condamnare, iar prin munca prestată în penitenciar, 374 zile din prima condamnare. Adunate, zilele executate efectiv şi zilele câştigate ar fi dat un total de 6 ani şi 2 luni de zile executate. 

Borcea a luat 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa

Cristi Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, sub acuzația că a prejudiciat statul român cu aproximativ 28 de milioane de euro.

Fostul acționar dinamovist s-a întors după gratii la doar șapte luni după ce fusese eliberat condiționat, pentru că executase patru ani și patru luni din pedeapsa de șase ani și patru luni primită în Dosarul Transferurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cristi Borcea insistă să fie eliberat condiţionat, după trei luni de puşcărie