Antena Meniu Search
x

Cruzime extremă într-o comună din Argeş. Activiştii pentru protecţia animalelor descriu scene teribile: "Nu ne-am aşteptat la o imagine atât de înspăimântătoare" (Video)

Caz şocant în comuna Bascov, judeţul Argeş. Un câine a fost bătut şi ucis cu bestialitate prin ştrangulare cu o sârmă şi ţintuit de stâlpul gardului.

Cruzime extremă într-o comună argeşeană. Poliţiştii descriu scene teribile: "Nu ne-am aşteptat să avem în faţă o imagine atât de înspăimântătoare"

Caz şocant în comuna Bascov, judeţul Argeş. Un câine a fost bătut şi ucis cu bestialitate prin ştrangulare cu o sârmă şi ţintuit de stâlpul gardului.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA) au fost sesizaţi în data de 16 decembrie că un câine a fost spânzurat de un gard.

"Ne-am deplasat la fața locului fără însă să ne așteptăm să avem în față o imagine atât de înspăimântătoare. Un câine era țintuit la nivelul gâtului cu o sârmă de stâlpul unui gard, iar capul, ochii, nasul, gura erau pline de sânge. Plin de sânge era și stâlpul de lemn, o țeavă și o bată pe care le-am găsit alături.

Câinele a fost schingiuit și apoi ucis cu o cruzime incredibilă. La apelul nostru la 112 s-a deplasat un echipaj de poliție, iar ulterior am solicitat și prezența medicului veterinar concesionar pentru verificarea identității câinelui în cazul în care ar fi avut microcip și deci proprietar.

Animalul se pare că este un câine fără stăpân, iar din cele aflate până în prezent, această crimă s-a petrecut în cursul dimineții și se vehiculează și un nume al făptașului.

Însă doar în urma investigațiilor Poliției sperăm că acesta va fi identificat cu certitudine", se arată în comunicatul FNPA.

În conformitate cu legea 205/2005 privind protecţia animalelor modificată şi republicată în 2014, "uciderea, maltratarea şi schingiuirea animalelor" reprezintă infracţiuni sancţionabile cu închisoare de până la 1 an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cruzime extremă într-o comună din Argeş. Activiştii pentru protecţia animalelor descriu scene teribile: "Nu ne-am aşteptat la o imagine atât de înspăimântătoare" (Video)