Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O cultură de canabis a fost descoperită pe un teren viran, în Harghita. Mai mulţi tineri drogaţi, cercetaţi pentru trafic

O cultură de canabis a fost descoperită pe un teren viran din Harghita. Şapte tineri cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri.

de Redactia Observator

la 09.11.2017 , 15:02

Şapte tineri din Harghita sunt cercetaţi pentru trafic şi consum de droguri, poliţiştii efectuând mai multe percheziţii în urma cărora au găsit canabis şi obiecte folosite la traficul şi consumul de droguri şi identificând şi o cultură de canabis, pe un teren viran. 

   Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, comisar şef Constantin Mihalache, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei de marţi au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare în zona Bazinului Odorhei, la imobilele unor persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri, de unde au ridicat 600 grame de canabis, seminţe de canabis, o instalaţie improvizată prevăzută cu sistem de ventilaţie şi iluminare utilizată pentru cultivarea de canabis, trei pastile, posibil de ecstasy, diferite obiecte utilizate la traficul şi consumul de droguri, telefoane mobile, arme albe, petarde şi ţigarete, provenite din contrabandă.   

   Unul dintre suspecţi, care nu se afla acasă în momentul descinderilor, a fost identificat, în aceeaşi zi,  la volanul unei maşini, în oraşul Cristuru Secuiesc, în autoturism fiind descoperite 15 pliculeţe ce conţineau fragmente de canabis. 

Articolul continuă după reclamă

   Ancheta a scos la iveală faptul că o mare parte din canabisul ridicat de poliţişti provine dintr-o cultură situată pe un teren viran, aflat în apropierea oraşului Cristuru Secuiesc. 

   În cursul lunii octombrie, drogurile obţinute din această cultură au fost recoltate, o parte fiind comercializate unor tineri de pe raza oraşelor Cristuru Secuiesc şi Odorheiu Secuiesc, cu preţul de 50 lei/ gram. 

Şase dintre cei şapte suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 ani au fost aduşi la audieri la DIICOT, unul dintre tineri fiind reţinut 24 ore, după care s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zilei.

    Ceilalţi tineri sunt cercetaţi în stare de libertate, iar a şaptea persoană nu a fost încă găsită de poliţişti, fiind plecată din ţară. 

   Celor şase suspecţi li s-au recoltat probe biologice care au stabilit că toţi sunt consumatori de canabis, iar o parte dintre ei consumaseră şi ecstasy. 

   Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii acţiuni infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu. 

    Percheziţiile s-au făcut cu sprijinul IPJ Harghita şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Harghita. 

   Potrivit sursei citate, în Harghita principalul drog identificat de ofiţerii specializaţi, în cadrul acţiunilor derulate, este canabis, sub diferite forme şi amfetamina, sub formă de praf sau comprimate ecstasy. În judeţ nu s-a identificat cocaină, morfină, heroină şi nici nu există informaţii cu privire la consumul acestor droguri, fenomen întâlnit în alte zone din ţară.  

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » O cultură de canabis a fost descoperită pe un teren viran, în Harghita. Mai mulţi tineri drogaţi, cercetaţi pentru trafic