Antena Meniu Search
x

Cum ar putea funcţiona certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 şi ce facilităţi vor avea cei care au făcut ambele doze

Certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 devine unul dintre cele mai dorite documente, existând posibilitatea ca oamenii să aibă, din nou, o libertate cât mai mare de mişcare în funcţie de deţinerea acestui document.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 18:57

Autorităţile din România speră ca în jur de 10 milioane de români să se vaccineze împotriva Covid-19 până în toamnă
Autorităţile din întreaga lume speră ca un număr cât mai mare de oameni să se vaccineze împotriva Covid-19 - Hepta
  • Certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 devine un document primordial pentru fiecare persoană în parte.
  • Autorităţile din România speră să ajungă, până în toamnă, la 10 milioane de persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Iar România nu are cum să facă notă discordantă astfel că multe acţiuni ar putea fi condiţionate de eventuala deţinere a certificatului de vaccinare împotriva covid-19.

Facilităţi acordate celor care deţin certificat de vaccinare împotriva Covid-19

În primul rând este foarte posibil ca cele mai multe dintre ţări să condiţioneze intrarea în ţara respectivă de deţinerea unui astfel de certificat, care poate avea atât denumire, cât şi rol de paşaport. Deja mai multe ţări membre ale Uniunii Europene promovează această idee, respectiv aceea ca cele mai multe călătorii între state să se facă în baza certificatului de vaccinare împotriva covid-19.

Există inclusiv lideri politici din Uniunea Europeană, precum Heiko Maas, ministrul german de Externe, care susţin că persoanele care ajung să se vaccineze cu ambele doze de vaccin împotriva Covid-19 să aibă posibilitatea să revină, după bunul plac, în cinematografe, restaurante, săli de spectacol sau la concerte ori meciuri.

Totuşi, această opinie a divizat lumea liderilor politici din Uniunea Europeană, existând şi voci care fac trimitere la ideea de discriminare faţă de cei care încă nu au apucat să se vaccineze.

Peste 57.000 de români vaccinaţi cu ambele doze de vaccin împotriva Covid-19

Conform cifrelor date publicităţii de reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, până la aceată oră, 57.275 de persoane s-au imunizat împotria Covid-19, fiind vaccinate de câte două ori.

Alte 456.154 de persoane aşteaptă să primească a doua doză de vaccin împotriva Covid-19.

Autorităţile din România speră ca cel mai târziu până în toamnă în jur de 10 milioane de români să se fi imunizat la Covid-19 prin efectuarea de vaccin. Se speră ca, în momentul în care atingem pragul respectiv, iar 10 milioane de români să deţină certificat de vaccinare împotriva Covid-19, lucrurile să revină la normal în proporţie de 100% sau aproape 100%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cum ar putea funcţiona certificatul de vaccinare împotriva Covid-19 şi ce facilităţi vor avea cei care au făcut ambele doze