Antena Meniu Search
x

Cum arăta Florin Cîţu când a fost arestat în SUA. Fotografia din dosarul făcut de americani, după ce a condus băut

Autorităţile americane au făcut publică fotografia din dosarul penal al premierului Florin Cîţu, la cererea agenţiei de presă Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 13:29

Fotografia de la arestarea premierului Florin Cîţu în SUA
Fotografia de la arestarea premierului Florin Cîţu în SUA - Mediafax.ro

Portretul lui Florin CÎţu, aşa cum se regăseşte în documentele aflate în dosar, a fost transmis de autorităţile americane pentru Mediafax şi îl înfăţişează pe premier, care avea 28 de ani la acea vreme, purtând ochelari şi îmbrăcat într-un tricou alb.

Premierul Florin Cîţu a fost fotografiat cu spatele la un perete şi a primit numărul de caz 23665, lângă portret fiind menţionate şi alte date particulare, precum sexul - bărbat, rasa - alb, înălţimea de 1.73 m şi o greutate de 70.3 kilograme.

Fotografia face parte din documentele guvernamentale federale publice în baza FOIA (Freedom of Information Act), iar prezentarea publică a portretelor arestaților nu poate fi interpretată ca o încălcare a vieții private a unei persoane sau a confidențialității unui dosar, având în vedere accesul public legal la informațiile guvernamentale, avertizarea publicului în ceea ce privește persoanele care au săvârșit infracțiuni și realizarea actului de justiție, transparent, în serviciul public, menţionează sursa citată.

Conform sursei citate, funcționarul guvernamental american a menţionat că amprentele lui Florin Cîțu din dosar nu sunt informații publice, iar acesta a fost ţinut în Penitenciarul din Story County.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile americane au notat că "inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut". "Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se mai arată în documentele puse la dispoziția Mediafax de către autoritățile judiciare americane.

Presa locală din SUA, despre arestarea lui Florin Cîţu

Presa locală din statul Iowa a relatat în urmă cu 20 de ani incidentul în care a fost prins băut la volan Florin Cîţu. Premierul locuia în acea vreme în Statele Unite ale Americii şi a fost condamnat la 2 zile de închisoare pentru conducere sub influenţa substanţelor.

În anul 2000, Florin Vasile Cîțu locuia în orașul Ames din statul Iowa. Avea 28 de ani şi urma un program doctoral la Grinnell College din statul Iowa, unde şi-a finalizat atât studiile universitare, cât şi de master.

Peste 1300 de dolari amendă a plătit Florin Cîţu, însă teribilismul i-a adus şi două zile în spatele gratiilor. Premierul însă pare să ţină minte doar dificultăţile financiare. "A trebuit să-mi vând şi maşina atunci şi să merg un an pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani. Vă daţi seama că nu e un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta a fost", a spus Florin Cîţu.

Ziarul local The Ames Tribune scria luni, 4 decembrie, că Florin Cîțu avea 28 de ani și locuia în clădirea situată pe strada Squaw Creek Drive, nr. 600. Intersecția în care a fost prins băut la volan se află la doi kilometri de locuința de atunci a lui Florin Cîțu, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre campusul universitar și locuință, arată sursa citată.

Duminică, 3 decembrie 2000, la ora 02:11, aflat la volanul unei mașini, Florin Cîțu a fost oprit în trafic la intersecția străzilor Elwood Drive (devenită între timp University Boulevrad) și Lincoln Way din orașul Ames. Florin Cîțu a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice. Florin Cîțu a fost arestat și pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cum arăta Florin Cîţu când a fost arestat în SUA. Fotografia din dosarul făcut de americani, după ce a condus băut