Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum cad oamenii în capcana "vrăjitoarelor" precum "măicuţa Beatrice". Ca să scape de inima rănită, le lasă zeci de mii de euro

Cu inima frântă şi buzunarele goale. Un bărbat a fost escrocat de o falsă măicuţă cu aproape 100 de euro, în schimbul cărora i s-ar fi promis rezolvarea problemelor în amor. Așa-zise tămăduitoare de suflete pe Internet, măicuţa Beatrice, îşi etala oferta pe site, iar doritorii erau manipulaţi şi şantajaţi să plătească tot mai mulţi bani.

de Bogdan Dinu

la 28.05.2024 , 21:31

Promisiunile tentante au reuşit să stoarcă, în ultimele opt luni, de la un singur client, mai bine de 90.000 de euro. Victima plătea tranșă după tranșă, în speranța că îşi va rezolva problema. Maica Beatrice promovează pe site o ofertă bogată: dezleagă farmece, vindecă alcoolici şi împacă iubiţi certaţi.

Înşelaţi de "măicuţa Beatrice"

"Prețurile pentru astfel de ritualuri pornesc de la 200 de lei pentru o singură ședință. În funcție de naivitate, însă, clienții ajung să plătească chiar zeci sau sute de mii de lei", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Vezi și

Tămăduitoarea de suflete nu a mai putut face nicio vrajă când au descins mascaţii la casa ei din Prahova. Poliţiştii au găsit peste 24.000 de euro, aproape 9.000 de lei, telefoane mobile, un laptop, carduri bancare dar și o macetă. Falsa măicuţă a fost reţinută. Dar practica înşelării celor naivi şi disperaţi merge mai departe. Am sunat şi noi pentru a vedea cum reuşesc impostorii să fie atât de convingători.

Pe acelaşi subiect
  • Vrăjitoare: Dacă doriți să veniți acasă la noi, cu cea mai mare plăcere.
  • Reporter: Cam cât m-ar costa?
  • Vrăjitoare: Noi nu cerem bani clienților până când nu își văd rezultatele. După ce îți vezi rezultatele ne dai și nouă ce consideri tu. Dar nu știm de ce vei avea nevoie la lucrare. Asta vom vedea doar când deschidem cărțile și începem un ritual.

Ritualul e, de fapt, un şantaj

Ritualul e, de fapt, un şantaj. Problema pe care clienții o prezintă se ramifică şi, pentru fiecare dezlegare e nevoie de din ce în ce mai mulţi bani. Cine refuză, e ameninţat cu blesteme.

"Erau foarte versate. Imediat cum deschideai vorba despre un cuvânt, ea deja dezvolta foarte mult. Te făcea să crezi că, într-adevăr, ai o problemă. De cele mai multe ori sunt oameni cu bani, oameni educați, cu școală. Cei care au o anumită educație au și acele sume de bani", spune Mihai Pitulescu, fost şef Investigaţii Criminale.

Internetul și apariția rețelelor sociale le-au permis vrăjitoarelor să treacă la un nou nivel. Victimele sunt mai uşor de contactat şi de păcălit. Ședințele prin apeluri video sau pe TikTok au rezultate îndoielnice, dar paguba e reală.

Prinderea falsei măicuțe Beatrice face parte din operațiunea Jupiter, o acțiune mamut a Poliției Române și a procurorilor, care vizează în special infracțiunile economice și cele de mediu. Mascații au descins simultan în 150 de locuri. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Cum cad oamenii în capcana "vrăjitoarelor" precum "măicuţa Beatrice". Ca să scape de inima rănită, le lasă zeci de mii de euro