Antena Meniu Search
x

Video Cum îşi spală Poliţia imaginea după lanţul erorilor care au dus la tragedia din 2 Mai

După ce şi-a trimis Corpul de Control să verifice sediile Poliţiei din Constanţa şi Vama Veche, ministrul de Interne a anunţat că se va duce el însuşi să facă verificări. Asta pentru că ancheta nu a scos la iveală prea multe noutăţi sau nereguli. Cel puţin nu oficial.

de Redactia Observator

la 23.08.2023, 12:37

Vezi și

Dimpotrivă, pe site-ul Poliţiei ni se prezintă tot felul de statistici... laudative. Peste 700 de traficanţi arestaţi şi 31 de grupuri infracţionale organizate destructurate în primele 7 luni din acest an. Ba mai mult, ni se spune şi că au fost derulate acţiuni în forţă pentru prinderea şoferilor drogaţi. Doar că exact acolo unde ar fi fost mai mare nevoie de agenţi, aceştia au lipsit cu desăvârşire.

Deocamdată, lipsesc şi vinovaţii, sancţiunile sau demiterile

La fel cum, deocamdată, lipsesc şi vinovaţii, sancţiunile sau demiterile. Avem în schimb un lung şir de sincope şi deficienţe. Un lucru este cert. Un drug test folosit la momentul potrivit ar fi putut preveni tragedia din staţiunea 2 Mai. Poliţia nu are însă suficiente, aşa că vrea să cumpere încă 400. Adică de două ori mai multe faţă de câte are în prezent.

"Noi trebuia ca în Vama Veche să avem poliţişti sub acoperire. Să avem poliţişti care să reacţioneze imediat în astfel de situaţii. Noi n-am avut nimic. Un singur DrugTest pentru zona Vama Veche-2 Mai în vârf de sezon estival în weekend pare o distribuţie corectă? Din start, vorbim despre o eroare managerială în gestionarea resurselor avute la dispoziţie. Din păcate, n-aş vrea să fim în situaţia în care să-l vedem pe agentul de poliţie şi pe jandarm că sunt singurii care răspund pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru că tendinţa aceasta va fi, de protecţie a şefilor care vor spune că n-au ştiut şi că nu aveau ce să facă. Am mari dubii cu privire şi la persoanele care au mers la control în acel corp de control. Aş vrea să ştiu câţi ofiţeri din cadrul dispozitivului de control au fost vreodată poliţişti rutieri. Că s-ar putea să avem nişte surprize. La corpul de control este o structură călduţă în care ajung oameni apropiaţi celor din conducere", a declarat Cosmin Andreica, sindicat Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum îşi spală Poliţia imaginea după lanţul erorilor care au dus la tragedia din 2 Mai