Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mitul ouălor de Paşte care ţin 40 de zile, spulberat de specialişti. Cum să păstrăm preparatele de sărbători

Contează şi ce punem pe masă, dar şi cât păstrăm mâncarea după ce am preparat-o. Mitul ouălor de Paşte care ţin şi 40 de zile ne poate trimite la spital.

de Redactia Observator

la 07.04.2018 , 22:55

Contează şi ce punem pe masă, dar şi cât păstrăm mâncarea după ce am preparat-o. Mitul ouălor de Paşte care ţin şi 40 de zile ne poate trimite la spital. Iar friptura de miel trebuie gătită în cantităţi mici şi consumată pe loc.

La temperatura camerei, ouăle se alterează cel mai uşor, ne avertizează specialiştii. Cozonacul îl putem păstra în debara, unde trebuie sa avem o temperatură de 15-18 grade, foarte important este să fie acoperi.

Mulţi românii sunt însă convinşi că preparatele sunt bune chiar şi după ce Paştele s-a încheiat. 

Vezi și

Specialiştii recomandă să nu mâncăm prea mult din friptura de miel. Există şi variante mai uşoare care pot înlocui drobul. 

Mihai Radu, director departament alimentaţie publică:

La grătar, condimentat cu legume şi o variantă mai moderna cu crustă de ierburi cu sparaghel si păstârnac, plus rasol de miel. E bine pentru acest tip de preparate e bine sa pregătim porţiile să fie mâncate imediat, dar dacă vrem să le păstrăm, să punem folie şi să le păstrăm la frigider. 

Cel mai important este să nu mâncăm totul în prima zi, avertizează medicii. 

Ruxandra Constantina, medic de familie:

Mâncăm un ou fiert, salată beuof, după care facem pauză. Felul doi trebuie să vină la o oră-două după antreu.

Iar cozonacul şi pasca pot fi consumate abia la trei-patru ore după masă. Altfel, riscăm să ajungem la indigestii, crize biliare sau chiar ulcer.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Mitul ouălor de Paşte care ţin 40 de zile, spulberat de specialişti. Cum să păstrăm preparatele de sărbători