Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum s-a încheiat "bătălia de la Unirii", dintre Băluță și Nicușor Dan. Ciolacu, împăciuitor: "Nu a câștigat nimeni, toată lumea a pierdut"

Războiul primarilor de la Piaţa Unirii s-a terminat cu o pace fragilă. Daniel Băluţă a strâns gardurile după ce Nicuşor Dan a venit cu buldozerele să le dărâme. Doi angajaţi de la Primăria Sectorului 4 au fost răniţi, însă, de un utilaj în învălmăşeală, iar şoferul acestuia are acum dosar penal. Prefectul Capitalei a contestat în instanţă ordinul de demolare semnat de Nicuşor Dan, iar în scandal s-a implicat până şi premierul. 

de Cristi Popovici

la 15.10.2024 , 20:11

Poliţiştii locali de la Primăria Sectorului 4 au fost la un pas să se încaiere cu colegii lor de la Primaria Generală. Primii apără un şantier amenajat în centrul Capitalei, ceilalţi încearcă să îl dărâme. În mijlocul lor, edilul Capitalei, Nicuşor Dan.

Într-o primă încercare de a ridica sutele de garduri montate, Nicuşor Dan fusese împiedicat de aceiaşi poliţişti locali de la Sectorul 4, aflaţi în subordinea primarului Daniel Băluţă. "Vă atrag atenţia, domnule primar general, să nu mai instigaţi oamenii să comită infracţiuni şi ilegalităţi", i-a spus un polițist local lui Nicușor Dan.

Seara, primarul Nicușor Dan a cerut intervenţia unor buldozere

Vezi și

Unul dintre acestea ar fi lovit doi angajaţi care păzeau gardurile. "A dat cu excavatorul peste el, unul a apucat să se dea la o parte , ceilalți doi i-au lovit la picior, a dat peste ei", a spus un martor.

Pe acelaşi subiect

În acest timp, jandarmii chemaţi să se asigure că poliţiştii locali nu se bat între ei îi întorceau spatele lui Nicuşor Dan, care le cerea ajutorul.

Scandalul a început când primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a vrut să înceapă lucrările de refacere a planşeului degradat care susţine Piaţa Unirii. Nicuşor Dan a cerut, însă, închiderea şantierului pe motiv că nu are avizele necesare.

"Nu putem ajunge nicăieri dacă în ţara asta nu respectăm legea. Iar aici a fost o încălcare foarte gravă a legii. O autoritate publică a intrat pe terenul altei autorități publice fără niciun act", a spus Nicușor Dan.

"Auzim recurent povestea cu avizele și o să spun. Nu avem aviz de la Metrorex - poftiți avizul de la Metrorex. Nu avem aviz de la Apa Nova - poftim aviz de la Apa Nova. Singurele avize care ne lipsesc sunt cele pe care primarul general trebuie să le elibereze", a spus Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Spre miezul nopţii, primarul Sectorului 4 le-a cerut subalternilor lui să îndepărteze gardurile care delimitau şantierul. "Violența nu are ce căuta într-o administrație de capitală europeană" - a scris pe Facebook. La scurt timp, gardurile au fost îndepărtate.

"Am vorbit cu domnul Băluță și i-am spus că nu este permis ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere, nu a câștigat nimeni; toată lumea a pierdut, au pierdut și primarul general, și cel de sector; nu trebuia să se ajungă la acest lucru" a spus Marcel Ciolacu.

Cea mai recentă expertiză încadrează planşeul Unirii în clasa patru de risc din cinci posibile

Eventuala lui prăbuşire ar bloca râul Dâmbovița, iar apele revărsate ar putea inunda Piaţa Unirii, inclusiv staţia de metrou aflată sub planşeu. Scandalul primarilor a fost ironizat pe pe internet. Imaginile cu Nicuşor Dan în armură medievală au invadat reţelele de socializare. Un utilizator a desenat şi harta câmpului de luptă, iar altul a scris un capitol nou în Wikipedia: Bătălia de la Piaţa Unirii.  

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Cum s-a încheiat "bătălia de la Unirii", dintre Băluță și Nicușor Dan. Ciolacu, împăciuitor: "Nu a câștigat nimeni, toată lumea a pierdut"