Antena Meniu Search
x

Cum să ne apărăm de virusul gripei porcine!

Iată aici câteva sfaturi despre cum ne putem apăra împotriva virusului gripei porcine.

Vezi și

Moartea unui bărbat de 38 de ani îi pune în alertă pe medicii sibieni şi nu numai. Omul, angajat al Aeroportului Internaţional din Sibiu, a murit ieri, iar suspiciunile sunt că ar fi avut gripă porcină.

Virusul original este specific porcilor, dar în urma mutaţiilor a trecut la om. Rata morţii nu este însă atât de mare ca în cazul gripei aviare.

Încă nu s-au descoperit dovezi care să ateste că gripa porcină se transmite prin consumul cărnii de porc, dar ca precauţie pentru consumatori, aceasta trebuie gătită la peste 70 de grade Celsius.

Virusul se transmite prin aer în perioadele reci, condiţiile ideale de transmitere a virusului fiind în perioadele când temperatura de afară este de 5 grade Celsius.

Măsuri de prevenţie împotriva gripei porcine:

- Igienă strictă, spălatul mâinilor cu săpun în mod frecvent 

- Evitarea contactului cu persoanele infectate şi purtarea unei măşti de protecţie pe gură şi pe nas în cazul în care se intră în contact cu personae infectate.

- Evitaţi să vă atingeţi faţa cu mâinile.

- Gargara de două ori pe zi cu apă caldă sărată sau cu apă de gură previne infectarea. După infectarea iniţială în gât, durează 2-3 zile până când virusul să manifeste simptome caracteristice.

- Evitarea călătoriilor în zonele afectate, SUA în cazul de faţă, unde 25 de state au fost afectate de virus, iar 4 oameni au decedat.

- Sporirea imunităţii prin consumul de fructe bogate în vitamina C sau tablete de vitamina C, dar acestea trebuie să conţină şi Zinc pentru o absorbţie rapidă.

- Trebuie băute cât mai multe lichide calde, întrucât acestea duc virusul în stomac, unde nu poate supravieţui şi, astfel, nu mai poate produce nimic rău în organism.  

- Abordarea unei vieţi sănătoase, dietă optimă, odihnă şi mişcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cum să ne apărăm de virusul gripei porcine!