Antena Meniu Search
x

Cum să-ţi construieşti singur aparatul de aer condiţionat

Temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap. Aşa că aerul condiţionat este esenţiat în zilele toride.

 Temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap. Aşa că aerul condiţionat este esenţiat în zilele toride. Iar dacă nu ai deja unul şi nici banii nu sunt prea mulţi ca să cumperi un astfel de aparat există soluţii mai simple şi mai ieftine.

Nu va scădea considerabil temperatura din interior şi în niciun caz nu va răcori întreaga casă, însă atmosfera din jurul său va fi cu siguranţă mai suportabilă.

Ca să vă construiţi singuri aerul condiţiionat aveţi nevoie:

• Un ventilator

• Tubulatură (din cupru şi plastic)

• Gheaţă

• Ladă frigorifică pentru gheaţă

• Pompă pentru acvariu

• Coliere din plastic

Primul pas este să fixaţi tubulatura de cupru de grătarul din faţă al ventilatorului. Fixaţi tubul cu coliere de plastic, iar surplusul cozilor de coliere trebuie apoi tăiat cât mai aproape de legătură cu putinţă, pentru a nu intra în paletele ventilatorului în timpul funcţionării. Un capăt al tubulaturii din cupru se conectează la pompa de acvariu, iar celălalt capăt trebuie îmbinat cu tubulatura de plastic de aceeaşi lungime.

Apoi, tubul de plastic se introduce în lada frigorifică, în care există deja apă rece şi cuburi de gheaţă. Introduceţi şi pompa de acvariu în lada, porniţi-o şi asiguraţi-vă că nu există scurgeri de niciun fel. Dacă observaţi că, de-a lungul circuitului, se scurge apă pe undeva, opriţi pompa şi reparaţi îmbinăturile.

Acum ca nu există scurgeri de apă, puteţi să daţi drumul ventilatorului. Aerul ar trebui să fie răcoros şi proaspăt. Singura grijă pe care o aveţi este să verificati periodic ca pompa sa fie in permanenta acoperita de apa rece si cuburi de gheata. O altă variantă similară ar fi cea din clip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum să-ţi construieşti singur aparatul de aer condiţionat