Antena Meniu Search
x

Cum se apără spitalul Movila din Ploieşti în cazul pacientei arse în salon. Rudele femeii cer să se facă dreptate

După ce a luptat două săptămâni, bătrâna de 83 de ani rănită în Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, a murit ieri. Vinovaţi de moartea acesteia sunt angajaţii unităţii medicale, care au folosit flexul în apropierea patului în care se afla pacienta conectată la oxigen. Rudele defunctei cer acum explicaţii şi spun că se va face dreptate. În spital a fost deschisă o anchetă internă. 

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 08:59

Vezi și

Bătrâna de 83 de ani s-a internat pe data de 6 februarie pentru o afecţiune minoră. Însă, în doar câteva zile, starea pacientei s-a deteriorat rapid. Medicii au decis să fie intubată într-un salon pe secţia de Boli Infecţioase.

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Familia suspectează o posibilă faptă de malpraxis, care urmează să fie cercetată în cadrul unui alt dosar penal. 

Fără să ţină cont de pericolul la care o expune pe femeie, angajatul firmei care se ocupa de reparaţii a făcut o greşeală fatală.

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Folosirea unui flex, respectiv scânteile care au ieşit de acolo au provocat explozia majoră. 

Bătrâna a suferit arsuri pe 16% din suprafaţa corpului. Pacienta a ajuns imediat după deflagraţie în Unitatea de Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Ploieşti. A fost dusă în sala de operaţii pe secţia de Ghirurgie Plastică, unde a şi rămas apoi internată la Terapie Intensivă. Având în vedere patologiile existente şi complicaţiile apărute în urma evenimentului a fost intubată şi ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. 

Cum se apără spitalul

Ieri dimineaţă femeia a murit. Furioşi, apropiaţii pacientei cer acum explicaţii unităţii medicale.

Adrian Cuculis, avocatul familiei: Am formulat o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă. 

Conducerea spitalului se apără, însă.

Florin Şandru, consilier juridic SJU Ploiești: Regretăm acest eveniment nefericit. Din păcate şi afecţiunile cronice pe care le avea pacienta au contribuit la decesul acesteia.

Unitatea medicală a deschis o anchetă internă şi urmează să stabilească cine se face vinovat pentru acestă tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cum se apără spitalul Movila din Ploieşti în cazul pacientei arse în salon. Rudele femeii cer să se facă dreptate