Antena Meniu Search
x

"Mama tuturor sancţiunilor", răspunsul SUA pentru Putin dacă Rusia invadează Ucraina. Marea Britanie pregăteşte o măsură similară

Liderii europeni şi americani pregătesc un răspuns puternic pentru Moscova în eventualitatea în care armata rusă va intra în Ucraina. Sancţiuni de o amploare fără precedent se pregătesc de ambele părţi ale Atlanticului.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 15:32

"Mama tuturor sancţiunilor", răspunsul SUA pentru Putin dacă Rusia invadează Ucraina. Marea Britanie pregăteşte o măsură similară
Statele Unite şi Marea Britanie avertizează că Rusia pregăteşte un atac asupra Ucrainei, în condiţiile în care armata rusă a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei ucrainene - Shutterstock

Liderii comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului SUA sunt pe cale să aprobe "mama tuturor sancţiunilor" împotriva Rusiei, notează The Guardian. "Putin nu se va opri dacă crede că Occidentul nu va răspunde. Am văzut ce a făcut în 2008 în Georgia, am văzut ce a făcut în 2014 în Crimeea. Nu se va opri", a declarat Bob Menendez, președintele democrat al Comisiei. Acesta a mai precizat că negocierile dintre republicani şi democraţi pe această temă sunt pe "ultima sută de metri".

Negocierile din Senatul american au loc chiar înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU. Consiliului ONU a fost convocat la cererea Statelor Unite ale Americii pentru a oferi administraţiei de la Kremlin şansa de a-şi explica acţiunile. „Vom intra în consiliu pregătiți să ascultăm preocupările de securitate ale Rusiei, dar nu ne vom lăsa distrași de propaganda lor”, a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

"Ne bazăm pe legislația pe care atât senatorul republican James Risch a scris-o, pe care am scris-o și eu, pe care am numit-o „mama tuturor sancțiunilor”. Trebuie să includă o varietate de elemente, sancțiuni masive împotriva celor mai importante bănci rusești, paralizante pentru economia lor, datoria suverană a Rusiei. Acestea sunt sancțiuni peste cele pe care le-am aplicat până acum", a mai declarat Bob Menendez.

FT: Marea Britanie pregăteşte sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi

Pe acelaşi subiect

Sancţiuni împotriva Rusiei se pregătesc şi în Marea Britanie. Guvernul Marii Britanii a anunţat că pregăteşte sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi apropiaţi de preşedintele Vladimir Putin, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Mediafax.

"În prezent, sancţiunile economice sunt aplicate destul de limitat, putem viza doar companii implicate direct în destabilizarea Ucrainei. Încercăm să extindem acest cadru legal, astfel încât orice companie care are legături cu Kremlinul şi cu regimul din Rusia va fi putea fi vizată, astfel încât să nu se poată ascunde nicăieri oligarhii lui Putin sau companiile implicate în susţinerea statului rus. Vrem să impunem costuri economice severe", a declarat duminică Liz Truss, ministrul britanic de Externe.

Marea Britanie a anunţat că va trimite 900 de militari suplimentari în Estonia şi analizează posibilitatea de a mobiliza avioane militare în România şi Bulgaria, precum şi nave militare în Marea Neagră.

Statele Unite şi Marea Britanie avertizează că Rusia pregăteşte un atac asupra Ucrainei, în condiţiile în care armata rusă a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » "Mama tuturor sancţiunilor", răspunsul SUA pentru Putin dacă Rusia invadează Ucraina. Marea Britanie pregăteşte o măsură similară