Antena Meniu Search
x

Video Generali SUA: doar două săptămâni până la o invazie a Rusiei în Ucraina. De ce ar aștepta Putin să treacă ziua de 4 februarie

Două săptămâni ne-ar mai despărţi de un război la graniţele ţării, sunt de părere tot mai mulţi generali americani. Un scenariu ce pune în alertă şi Marea Britanie, care vrea să trimită şi mai mulţi soldaţi pe flancul estic. În aşteptarea unei decizii a lui Vladimir Putin, NATO anunţă că nu va muta militari în Ucraina în cazul unei invazii a Rusiei. 

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 19:32

Vezi și

Jumătatea lunii februarie este data la care tot mai mulţi generali americani şi britanici cred că Vladimir Putin va da ordinul de atac asupra Ucrainei. Ar aştepta liderul de la Kremlin să treacă ziua de 4 februarie, când are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, pentru a nu-i strica planurile marelui său aliat, Xi Jinping.  

Rusia insistă că atragerea Ucrainei în NATO este inacceptabilă

Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe: Vor să atragă această ţară în NATO, deşi toată lumea înţelege că Ucraina nu este pregătită şi nu poate aduce nicio contribuţie la consolidarea securităţii NATO. Ba vor submina relaţia cu Rusia. Linia lor de apărare a ajuns prea aproape de noi. 

Confruntat cu o criză fără precedent acasă, din cauza petrecerilor din timpul carantinei, Boris Johnson spune că Marea Britanie îşi va dubla numărul de trupe din regiunea noastră încă de săptămâna viitoare.  

Pe acelaşi subiect

Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Prioritatea noastră numărul unu este să îl descurajăm pe Vladimir Putin să atace. De asta ne oferim să trimitem trupe suplimentare în Estonia şi oferim mai mult sprijin aerian la Marea Neagră. 

Vladimir Putin nu pare descurajat

Într-un gest de sfidare la adresa Occidentului, armata rusă a testat weekend-ul acesta cel mai nou tip de avion de luptă, despre ale cărui capabilităţi ruşii nu scot o vorbă. Impactul unui război va fi însă devastator pentru întreaga Europă. 

Ben Hodges, locotenent-general armata SUA: Cred că vor fi zeci de mii sau sute de mii de refugiaţi care se vor muta spre est, spre Moldova, spre Ungaria, spre Slovacia, spre Polonia, afectând, în final, România.

În aşteptarea unei decizii a lui Vladimir Putin ucrainenii se pregătesc şi ei. 

Olena, soldat: Azi exersăm tragerile de la 200 de metri, este distanţa maximă admisă în aceste circumstanţe. 

Pe lângă exerciţiile pe care le fac soldaţii, în toată ţara mai multe ONG-uri au organizat în weekend cursuri de pregătire militară pentru civili

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Generali SUA: doar două săptămâni până la o invazie a Rusiei în Ucraina. De ce ar aștepta Putin să treacă ziua de 4 februarie