Antena Meniu Search
x

Apă la preţ de peşte, la Constanţa. Produsele retrase de OPC cântărea cu 40% mai mult după congelare

Cumpărăm apă la preţ de peşte. E concluzia inspectorilor OPC, după ce au descoperit într-un mare lanţ de hipermarketuri din Constanţa peşte congelat.

Vezi și

Cumpărăm apă la preţ de peşte. E concluzia inspectorilor OPC, după ce au descoperit într-un mare lanţ de hipermarketuri din Constanţa peşte congelat cu nereguli. Mai exact, gheaţa de pe el era atât de groasă încât ajungea să cântărească până la 40% din cantitatea totală a produsului. Peşte a fost retras de pe piaţă însă, spun cei de la protecţia consumatorului, şi clienţii ar trebui să fie mai atenţi.

Am cumpărat file de cod de Alaska. Şi am plătit 9.14 lei pentru 870 de grame. L-am pus la decongelat. Iar după câteva zeci de minute, am avut parte de o surpriză. Dacă din magazin am plecat cu aproape 900 de grame de peşte, acasă am rămas cu 200 de grame mai puţin. 

Ceea ce înseamnă ca s-a pierdut aproape 25% din ceea ce s-a plătit. Dar nu doar clienţii care cumpără astfel de produse ies în pierdere, ci şi magazinele care le comercializează.

Horia Constantinescu, comisar sef OPC Constanta:

În felul acesta, consumatorii cumpără apă la preţ de peşte. 15.000 de lei pentru această practică înşelătoare. 

Amenda a primit-o deja un hipermarket din Constanţa. Acolo, inspectorii au găsit peşte a cărui glazură de gheaţă era de aproape 40% din cantitatea totală. 

Horia Constantinescu, comisar sef OPC Constanta:

Gheaţa depăşea cu mult cele prevăzute şi menţionate pe etichetă. Vorbim, de exemplu, de o glazură de 40% depistat la cantitatea de peşte, ceea ce este mult prea mult. Înseamnă că la o porţie de peşte, de fapt jumătate este apă de mare. 

Cei de la protecţia consumatorului le-au oferit şi o idee comercianţilor. Ce-i drept, mai neobişnuită. 

Horia Constantinescu, comisar sef OPC Constanta:

Ne-am gândit şi la varianta reetichetării acestuia. Prin înfingerea unui beţişor să obţinem un alt produs: îngheţata din peşte. Şi, în felul acesta, oamenii ştiu ce cumpără şi se răcoresc. 

Inspectorii OPC ne sfătuiesc sa fim foarte atenţi la ce cumpărăm, la etichetele produselor de la raft pentru că nu întotdeauna ce scrie pe etichetă  corespunde şi cu cu bonul final primit la casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Apă la preţ de peşte, la Constanţa. Produsele retrase de OPC cântărea cu 40% mai mult după congelare