Antena Meniu Search
x

Video Cursă plină de adrenalină la Drobeta-Turnu Severin. Cătălin, un tânăr în scaun cu rotile, a participat alături de Corneluşa, o Dacie 1310: "Pasiunea nu are limite"

Adrenalină, sute de cai putere şi bolizi unul şi unul. De asta au avut parte cei care au ieşit ieri să vadă competiţia revenită la Drobeta-Turnu Severin după 10 ani de pauză. Peste 80 de piloţi din toate colțurile ţării şi de toate vârstele s-au aliniat la START. 

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 14:27

Vezi și

Sunetul celor mai puternice motoare s-a făcut, din nou auzit, după un deceniu, în centru oraşului Drobeta Turnu Severin. Zeci de piloţi profesionişti, dar şi amatori de viteză şi-au turat maşinile şi au participat la o cursă plină de adrenalină. 

Horia Gheorghe, organizator: Acest eveniment are special, în primul rând, un număr foarte mare de oameni înscrişi. Dacă în drobeta acum zece ani erau în jur de 30, 30 şi ceva de concurenţi, peste 80 de concurenţi la start. Avem maşini din toate categoriile. Maşini mai low budget şi mașini foarte scumpe.

La competiţie l-am întâlnit şi pe Cătălin, un tânăr pe care scaunul rulant nu l-a oprit din a-şi trăi visul. A venit însoţit de Corneluşa, o Dacia 1310, modificată, la care a visat toată viaţa. 

Cătălin: Pasiunea nu are limite, indiferent că suntem 100% mobili sau avem o problemă, cum am eu. Am achiziţonat-o de circa şase luni de zile, de vreo zece ani visez la ea. A fost maşina unui prieten. 

Şerban a moştenit pasiunea pentru curse de la tatăl său, care a fost pilot de raliuri în tinereţe. La doar 17 ani, maşinile au devenit pentru el mai mult decât o pasiune, iar totul a pornit după ce în copilărie a schimbat roţile unei maşini. Acum se întrece cot la cot pe pistă cu piloţii profesionişti. 

Şerban: O Honda Civic din 1998. Un motor de 1.6 aspirat, 130 de cai. O maşină simplă, cu câteva modificări la aspect.

Reporter: Este prima competiţie la care participi?

Şerban: Anul acesta am început. Este a treia, dar continuăm. 

Copiii au fost şi ei încântaţi de maşini dar şi de spectacolul oferit de piloţi. 

Copil: Foarte bună atmosferă. Am câteva emoţii pentru traseu. 

Copil: Părinţii mei se ocupă cu acest domeniu al maşinilor şi îmi place adrenalina foarte mult. 

Campionatul Naţional de Îndemânare Auto din Drobeta-Turnu Severin se va încheia astăzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cursă plină de adrenalină la Drobeta-Turnu Severin. Cătălin, un tânăr în scaun cu rotile, a participat alături de Corneluşa, o Dacie 1310: "Pasiunea nu are limite"