Antena Meniu Search
x

Cutremur de magnitudine importantă în România. Epicentrul a fost localizat în Buzău, la 113 de kilometri adâncime

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter s-a produs astăzi, 5 februarie, la ora locală 03:18, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter s-a produs astăzi, 5 februarie, la ora locală 03:18, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut loc la o adâncime de 113 kilometri.

Cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an s-a produs în 9 ianuarie, în judeţul Buzău, având magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, potrivit INFP.

Cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an s-a produs în 9 ianuarie, în judeţul Buzău

Cutremure puternice în România

Anul trecut, cel mai puternic cutremur a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Cutremur de magnitudine importantă în România. Epicentrul a fost localizat în Buzău, la 113 de kilometri adâncime