Cutremur violent de 7,8 în largul Mării Bering. A fost emisă ALERTĂ DE TSUNAMI

Publicat: 18.07.2017, 07:00.
Actualizat: 18.07.2017, 07:11

Un cutremur puternic de partea rusă a Mării Bering a declanşat, pentru o scurtă perioadă de timp, o alertă de tsunami în anumite zone de la Oceanul Pacific, inclusiv în Insulele Aleutine din Alaska şi în Rusia.

Un cutremur puternic de partea rusă a Mării Bering a declanşat o alertă de tsunami în anumite zone de la Oceanul Pacific, inclusiv în Insulele Aleutine din Alaska şi în Rusia.

Centrul Naţional american pentru Alertă de Tsunami (NTWC) de la Palmer, în Alaska, a anulat alerta, pentru că tsunami-ul nu mai reprezenta o ameninţare, relatează The Associated Press.

Oficiali de la NTWC au avertizat că valurile puteau atinge până la 0,91 metri înălţime peste nivelul mării.

Însă valuri de doar 15 centimetri peste nivelul mării au fost observate luni seara la Shemya, o zonă izolată în Alaska, unde se află o staţie aparţinând Forţelor aeriene, în vestul extrem al Aleutinelor.

Magnitudinea anunţată iniţial a cutremurului a fost estimată la 7,4, potrivit AP.

Seismul a avut loc luni, imediat după ora 15.30 Alaskăi (marţi, 1.30, ora României) în regiunea rusă Komandorskie Ostrova, la aproximativ 2.253 de kilometri est de Anchorage.

Potrivit AFP, care citează Institutul american de geofizică USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 7,7.

Centrul pentru Alertă de Tsunami la Pacific (PTWC) a ridicat alerta de tsunami după ce a anunţat că nu se aşteaptă la ”un tsunami destructiv la Pacific” şi a precizat că nu există o ameninţare în Hawaii, potrivit agenţiei franceze.

”Fluctuaţii minore pot avea loc în unele zone de coastă în apropiere de cutremur în următoarele ore”, avertiza centrul.

Seismul a avut loc la ora 23.34 GMT (1.34, ora României), la 199 de kilometri est-sud-est de Nikolskoe, în Rusia, la o adâncime de 11,7 kilometri, potrivit USGS.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.