Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremure în Gorj, la mică adâncime. Seismele au avut aceeași magnitudine și s-au produs la doar câteva ore distanță

Două cutremure, ambele cu magnitudini de 2, au fost înregistrate în noaptea de duminică spre luni în județul Gorj. Seismele s-au produs la câteva ore distanţă şi la doar câţiva metri adâncime.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 08:23

Cutremure în Gorj, la mică adâncime Cutremure în Gorj, la mică adâncime. Seismele au avut aceeași magnitudine și s-au produs la doar câteva ore distanță - Shutterstock

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a fost înregistrat la ora 00.01. Acesta a avut magnitudinea 2 și s-a produs la adâncimea de 15,7 kilometri. Al doilea cutremur, cu aceeași magnitudine, a avut loc la ora 3.52.

Acesta s-a produs la adâncimea de 9,1 kilometri.

Cel mai puternic cutremur produs în Gorj a avut magnitudinea 5,7

Articolul continuă după reclamă

Cel mai puternic cutremur produs în Gorj a avut magnitudinea de 5,7 şi s-a produs în februarie anul trecut. Peste 100 de şcoli, biserici, blocuri, dar şi case au fost afectate atunci. Ca să analizeze mai bine aceste fenomene, specialiştii INFP au amplasat opt staţii seismice în judeţ.

Pe acelaşi subiect

Anul trecut au fost înregistrate 5.000 de cutremure în România, cele mai multe, peste 80%, s-au produs în Gorj. 

Cutremurul din judeţul Gorj, cel mai puternic din ultimii 200 de ani, s-a produs pe 14 februarie 2023, la ora 15.16 în apropiere de Târgu Jiu. INFP a anunţat că seismul semnificativ a avut o magnitudine 5.7 şi s-a produs în Gorj, la adâncimea de 6,2 km.

A fost resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. 

Anul acesta, pe 16 septembrie, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,4 pe Richter. Seismul s-a simțit în mai multe orașe din România, precum și în zone din Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Cutremure în Gorj, la mică adâncime. Seismele au avut aceeași magnitudine și s-au produs la doar câteva ore distanță